Ce spune ministrul Justiției despre cei patru candidați la funcția de procuror șef al DNA

109
Ce spune ministrul Justiției despre cei patru candidați la funcția de procuror șef al DNA - dnasediulogo14988396491510146138-1532422821.jpg

Articole recomandate

Cei patru candidați înscriși pentru funcția de procuror șef al DNA îndeplinesc condițiile legale de participare la selecția organizată de Ministerul Justiției, se arată într-un anunț publicat marți pe site-ul MJ, scrie Agerpres.

Potrivit anunțului, cei patru procurori vor susține un interviu joi la sediul Ministerului Justiției, începând cu ora 9,00.

Cei patru candidați înscriși la selecția pentru șefia DNA sunt Florentina Mirică - procuror-șef serviciu la Secția de combatere a corupției din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror șef adjunct la Secția urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror șef adjunct al DNA și Elena Grecu - procuror șef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcția de procuror șef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruța Kovesi a fost revocată din această calitate printr-un decret emis pe 9 iulie de președintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curții Constituționale.

"Propunerea/propunerile ministrului Justiției va fi/ vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secția pentru procurori, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției înaintează propunerea președintelui României în vederea numirii în funcția de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcție de numărul procurorilor înscriși", preciza MJ.

Marți, ministrul Justiției, Tudorel Toader, declara că dosarele celor patru candidați pentru șefia DNA vor fi analizate în perioada următoare iar vineri se va ajunge la o concluzie cu privire la o eventuală nominalizare sau se va relua procedura.

"Mâine, membrii comisiei vor studia dosarele, vor analiza programele manageriale. Joi, începând cu ora 9,00, voi convoca membrii comisiei pentru interviu, evident, și candidații. După care, vineri, deliberăm, ajungem la o concluzie, funcție de care continuăm procedura", a precizat Toader la sediul ministerului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0717 secunde