Ce trebuie să faceți pentru a nu cădea în plasa criminalității informatice

298
Ce trebuie să faceți pentru a nu cădea în plasa criminalității informatice - cesafaceti-1489328288.jpg
Criminalitatea informatică descrie o categorie de infracțiuni, incluzând pe cele legate de computere și sisteme informatice, fraude și falsuri legate de computere, dar și forme precum diseminarea de pornografie infantilă în mediul online.

În contextul unui caracter transfrontalier al infracționalității informatice, România este pe deplin conectată la abordarea internațională de combatere a acestui gen de criminalitate.

Criminalitatea informatică și securitatea cibernetică reprezintă cele mai mari provocări ale secolului XXI pentru întreaga lume, pornind de la cele mai mari instituții, până la persoane individuale. Pentru a nu deveni victimă a infracțiunilor cibernetice, Poliția Română vă recomandă să folosiți o soluție antivirus actualizată zilnic, să evitați utilizarea rețelelor wi-fi publice pentru operațiuni bancare și să nu rulați programe a căror origine nu poate fi verificată.

Pentru utilizarea telefonului mobil în siguranță, oamenii legii vă mai recomandă să setați o parolă pe telefon și cod PIN pe cartelă. De asemenea, trebuie să cunoașteți setările de securitate pentru telefon și să configurați dispozitivul la blocare automată. Instalați un program de securitate și accesați doar site-uri sigure. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2386 secunde