Ce trebuie să faci când hoții vin la "colindat"

1126
1
Ce trebuie să faci când hoții vin la
Polițiștii constănțeni vă avertizează că, în perioada sărbătorilor, trebuie să fiți foarte atenți la persoanele care vă intră în casă și, foarte important, să vă învățați copiii să nu deschidă ușa la oricine, mai ales când nu sunteți acasă!

Oamenii legii trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că, de sărbători, hoții nu vor fi în vacanță ci, dimpotrivă, vor profita de bunătatea ori naivitatea cetățenilor pentru a face rost de bunuri ori bani fără muncă prea multă. Ei pot fi deghizați în colindători, îi puteți primi în case și, într-un moment de neatenție, să vă fure din locuință lucruri de valoare. Evitați să lăsați așadar ușile caselor deschise sau descuiate, iar dacă, totuși, primiți colindători, fiți cu băgare de seamă!

Polițiștii vă sfătuiesc să aveți mare grijă la persoanele care sună la ușă sau pe care le invită în casă și să vă obișnuiți copiii să nu deschidă ușa nimănui în absența dumneavoastră. Mai mult decât atât, nu lăsați bilete în ușă spunând că sunteți plecat de acasă, pentru că acest lucru nu reprezintă decât o invitație pentru hoți.

Cum întotdeauna este cel mai bine să previi, cetățenii care pleacă în noaptea de Revelion de acasă sunt sfătuiți ca, împreună cu vecinii, să stabilească un sistem de supraveghere pentru perioada cât lipsesc din bloc, în mod special în noaptea de Revelion să își asigure ușa locuinței cu încuietori sigure și să monteze sisteme de asigurare la ușile de acces în bloc.

Alte sfaturi utile pentru ca pe timpul sărbătorilor să nu fiți "colindați", vreți nu vreți, de hoți sunt: să nu vă lăsați impresionați de ținuta elegantă a unor persoane care încearcă să vă înșele vigilența pozând în oameni serioși și să nu invitați în casă persoane străine. De asemenea, lumina aprinsă sau un aparat de radio în funcțiune pot deruta eventualii "musafiri nepoftiți" atunci când se părăsește locuința pe timpul nopții sau pe perioade lungi de timp.

Totodată, trebuie să știți cu toții că nu e indicat să purtați sume de bani la voi și că nu trebuie să țineți toată agoniseala doar într-un singur loc, să evitați să lăsați cumpărăturile nesupravegheate în autoturism, chiar și pentru o durată scurtă de timp (s-a testat că infractorii profesioniști nu au nevoie decât de câteva secunde pentru a vă prăda), când sunt folosite bancomatele trebuie să fiți foarte atenți la persoanele din jur și să evitați să extrageți bani din bancomat seara sau noaptea.

Reprezentanții Poliției Constanța spun că "depun eforturi susținute pentru prinderea și tragerea la răspundere penală a infractorilor însă, înainte de toate, fiecare trebuie să fie cel mai bun paznic al propriilor bunuri".

Comentează știrea

cititor Cuget Liber
22 decembrie 2011
Sa le trantim usa in nas !!!

Asa am facut eu :)

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Decembrie 2011
Stire din Economie : Crăciun pe datorie
Pagina a fost generata in 0.3564 secunde