Ce trebuie să faci dacă ai pierdut cartea de identitate a mașinii

3932
Ce trebuie să faci dacă ai pierdut cartea de identitate a mașinii - masini4-1361750568.jpg
Conform legislației în vigoare, Registrul Auto Român vă poate elibera un duplicat în cazul pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a mașinii (C.I.V.), cu avizul autorității care a făcut înmatricularea. De asemenea, RAR-ul poate emite un duplicat și în cazul refuzului de predare a cărții de identitate constatat de executorul judecătoresc cu ocazia executării silite. 

Pentru a obține un duplicat al cărții de identitate, vă trebuie o cerere de activitate RAR, care se va completa de către solicitant pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezența angajatului RAR care efectuează prestația, actul de identitate al deținătorului, o cerere de eliberare a duplicatului vizată de autoritatea de înmatriculare și un exemplar din Monitorul Oficial cu anunțul publicat. 

De asemenea, dacă deținătorul este persoană juridică și nu poate fi prezent, reprezentantului îi va fi solicitată și o delegație. Aceasta trebuie să particularizeze vehiculul prin numărul de identificare (seria de șasiu), să specifice prestația solicitată (eliberare duplicat al cărții de identitate), să poarte număr de înregistrare și să fie semnată și ștampilată de către emitent. De asemenea, dacă deținătorul este persoană fizică și trimite un reprezentant, acestuia îi va trebui o împuternicire notarială. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 25 Februarie 2013
Stire din Eveniment : A MURIT mușcată de câinele său
Pagina a fost generata in 1.4148 secunde