Cea mai nouă generație de rachete Patriot, în Poligonul Capu Midia

258

Articole de la același autor

Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” a fost rampă de lansare pentru performantele sisteme de rachete antiaeriene din dotarea Armatei României și a Armatei Statelor Unite ale Americii, în cadrul exercițiului „Dacia 21 Livex”.



„Instalațiile antiaeriene Patriot și Avenger americane, cât și cele românești Hawk, OSA-AKM și KUB, din dotarea Brigăzii 1 Rachete Sol Aer și a Regimentelor 50 și 53 Rachete Antiaeriene au lovit țintele lansate de la sol militarii ambelor armate demonstrând că sunt capabili să își îndeplinească misiunea de apărare a spațiului aerian național și, implicit, această parte a teritoriului NATO”, a afirmat lt. Anca Medrea, purtător de cuvânt Centrul Național de Instruire pentru Apărarea Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”.



În cadrul „Dacia 21 Livex”, soldații români și americani au exersat împreună, iar militarii din SUA au venit cu cea mai nouă generație de rachete, Patriot, dar și cu sistemul Avenger, cu rază scurtă de acțiune.

Reamintim că aproximativ 15.000 de militari, din 18 națiuni aliate și partenere, participă, în perioada mai – jumătatea lunii iunie, la seria de exerciții „Dacia 21 Livex”, în 16 poligoane din întreaga țară.


 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5423 secunde