Cei 34 de polițiști suspendați de la Rutieră s-au întors la muncă

921
Cei 34 de polițiști suspendați de la Rutieră  s-au întors la muncă - b2e386eb4d50a970b91e2cd253cfde2a.jpg
Cei 34 de polițiști rutieri suspendați în urmă cu trei luni, după ce împotriva lor s-a început urmărirea penală pentru fapte de corupție, s-au întors la muncă. Potrivit comisa-rului șef Constantin Dancu, aceștia sunt din nou în serviciul Poliției Rutiere, având aceleași atribuții ca până în momentul suspendării, mai puțin acelea de a întocmi procese verbale și a aplica sancțiuni.
"Ne bucurăm că ne putem baza din nou pe ei. Avem mare nevoie de oameni și acum îi putem folosi și pe cei 34 de polițiști suspendați. Înde-plinesc atribuțiile normale muncii de polițist rutier, mai puțin faptul că nu acordă amenzi și nu întocmesc procese ver-bale. În rest au aceleași atribuții, dirijează circu-lația, asigură fluența traficului și securitate rutieră în preajma școlilor. Ei nu au fost scoși încă de sub urmărirea penală, însă așteptăm în scurt timp să se întâmple și lucru acesta", ne-a decla-rat Constantin Dancu, șeful Poliției Rutiere Constanța.
Până la repunerea lor în vechile funcții, cei 34 de rutieriști suspendați des-fășoară activități în echipă cu ceilalți colegi care nu au fost anchetați. Astfel, își pot împărți sarcinile în timpul misiunilor și al activităților în funcție de competențe și funcții.
Amintim că la sfârșitul lunii iunie, procurorii au început urmărirea penală împotriva a 34 de polițiști de la Rutieră, dintre care 9 în stare de arest, suspec-tați de acte de corupție, însă, judecătorii Curții de Apel au constatat necom-petența organului de an-chetă. În aceste condiții, întreaga cercetare a fost lovită de nulitate, inclusiv probele aflate la dosar, polițiștii scăpând astfel de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5388 secunde