Cei doi deținuți - studenți de la Poarta Albă, în anul doi la Facultatea de Drept

4850

Articole de la același autor

Administrația Națională a Penitenciarelor va asigura pentru 24 de persoane aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea posibilitatea de a urma cursuri în învățământul superior, în cadrul facultăților acreditate, informează un comunicat al ANP.
Astfel, în anul universitar 2009 - 2010, s-au înscris 24 persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate, din  custodia penitenciarelor Aiud, Arad, Brăila, Colibași, Codlea, Drobeta Turnu-Severin, Focșani, Giurgiu, Oradea, Poarta Albă, București - Rahova, Satu Mare, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Vaslui și Peniten-ciarul de Femei Târgșor.
Specializările la care persoanele private de libertate au aplicat sunt management, marketing, psihologie, jurnalism, limbi străine, is-torie, drept și administrație publică etc., precum și specializarea biblioteconomie - masterat, se arată în comunicatul ANP.
Potrivit legii, persoanele private de libertate pot urma cursuri universitare, indiferent de regimul în care își execută pedeapsa, cu condiția de a suporta toate cheltuielile, inclusiv cele de deplasare, precizează ANP.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Poarta Albă, Gabi Botezan, în cazul celor doi deținuți - studenți cu care se poate lăuda unitatea de detenție trebuie să se lămurească tipul de învățământ la care vor fi înscriși și cum vor putea urma cursurile respective. Iar asta pentru că ei sunt înscriși la "învățământ la distanță", în cadrul Universității "Spiru Haret" - Facultatea de Drept, iar acum, se pare, au fost transferați la "învățământ fără frecvență", pentru că, în urma scandalului privind universitatea amintită, a fost desființat învățământul la distanță.
Amintim că cei doi deținuți s-au înscris la facultate anul trecut. Unul dintre ei, Tiberiu Sîntea, condamnat la 12 ani pentru omor, deși s-a înscris, inițial, la Facultatea de Științele Comunicării și Științe Politice, specializarea Jurnalism din cadrul universității constănțene "Andrei Șaguna", a solicitat transferul, ulterior, la Facultatea de Drept, din cadrul Universității "Spiru Haret".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7253 secunde