Cei doi suspecți ai crimei de la Esechioi se declară nevinovați

355
Ieri, magistrații de la Curtea de Apel Constanța au judecat recursul împotriva arestării preventive a suspecților în cazul crimei comise, în urmă cu doar câteva zile, la Esechioi. Deși la Tribunalul Constanța Florin Sebastian Pătru și Gheorghiță Sclipcea au uzat de dreptul la tăcere, în fața Curții de Apel Constanța ei s-au decis să vorbească. Suspecții au spus că sunt nevinovați și că nu l-au ucis pe consăteanul lor, Ion Ioniță.
Pătru a spus că, în ziua respectivă, Ioniță a venit la el acasă, unde au băut împreună, după care a plecat. Suspectul a spus că de atunci nu l-a mai văzut și că, ulterior, a aflat că a fost omorât. Bărbatul a mai spus că s-a oferit să fie supus testului Poligraf, numai să își dovedească nevinovăția, dar anchetatorii ar fi refuzat "oferta".
Sclipcea a fost și mai categoric, spunând: "Sunt nevinovat! Nici poarta casei lui Ioniță nu am atins-o în ziua crimei". El a declarat că, în ziua crimei, a fost plecat la muncă, până în jurul orei 17, după care a venit acasă, unde a mâncat și s-a culcat devreme. Magistrații au rămas în pronunțare cu privire la punerea sau nu în libertate a celor doi.
În cursul zilei de luni, în jurul orei 11,30, polițiștii au fost anunțați de un sătean că Ion Ioniță, de 51 de ani, din satul Esechioi, este mort.
Ajunși la fața locului, criminaliștii l-au găsit pe bărbat întins pe jos, în dormitor, plin de sânge și cu un topor înfipt în cap.
Din primele cercetări a reieșit că Ioniță a băut, cu o seară înainte, cu doi săteni, ei fiind suspecți de comiterea crimei.
La scurt timp, au fost identificați Gheorghiță Sclipcea, de 16 ani, și Florin Sebastian Pătru, de 30 de ani.
Luați la întrebări de oamenii legii, ei au spus că au băut cu o seară înainte cu victima, însă nu au recunoscut săvârșirea crimei.
Totuși, polițiștii dețin probe că ei ar fi autorii crimei și i-au reținut pe cei doi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9513 secunde