Cei șapte "magnifici" care scoteau bani din bănci cu acte false au fost condamnați la închisoare

871
Membrii uneia dintre cele mai prolifice grupări care se ocupa cu infracțiuni bancare au fost trimiși după gratii. Tribunalul Constanța i-a condamnat pe cei șapte protagoniști, care în 2007 au reușit să retragă din mai multe bănci, folosindu-se de acte false, aproape un milion de euro, la pedepse cuprinse între șapte și patru ani.

Judecătorii Tribunalului Constanța i-au condamnat pe Elefter Marin la 7 ani de închisoare, Florin Marin – 6 ani, Paul Bratu – 7 ani, Valentin Abibula – 5 ani și 8 luni, Luminița Dumitru – 6 ani, Petrișor Ioniță – 4 ani și 2 luni, și Andrei Kiss – 4 ani și 8 luni.
De asemenea, instanța i-a obligat să restituie către Alpha Bank suma de 298.500 euro, iar către Raiffeisen 80.234 lei, 5.141 euro și 3.097 dolari.
Toate pedepsele sunt cu executare, sentința putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.
Activitatea de urmărire și anchetare a celor șapte indivizi implicați în marea "afacere" a avut loc în lunile iulie și începutul lui august 2007, când procurorii și polițiștii au documentat activitatea lor și au propus magistraților arestarea preventivă. Grupul este alcătuit din Marin Elefter, Petrișor Ioniță, Luminița Dumitru, Paul Bratu, Valentin Abibula, Florin Marin și Andrei Kiss. Potrivit anchetatorilor, cele șapte persoane cercetate s-au asociat într-un grup infracțional organizat ce avea ca scop retragerea din conturile bancare aparținând altor persoane a unor sume mari de bani, folosindu-se de acte false. Dintre cele șapte persoane, o parte avea rol de coordonare, iar o alta de execuție.
Ele foloseau buletine falsificate, pe care erau trecute datele reale ale deponenților și titularilor de cont, doar fotografia fiind a infractorului care se prezenta la bancă și solicita banii.
Cei șapte au acționat la trei bănci din Constanța, Raiffeisen, Alpha Bank și BRD. La data 31 iulie, Kiss a reușit să retragă de la Raiffeisen suma de 120.000 lei, iar la data de 8 august, Luminița Dumitru a scos de la Alpha Bank Constanța suma de 300.000 de lei.
Cum polițiștii și procurorii intraseră pe fir, cea mai mare lovitură de acest gen dată conturilor bancare din România a fost împiedicată în ultimul moment. Indivizii au fost prinși chiar în clipa în care se pregăteau să ridice, concomitent, din conturile băncilor Alpha Bank și BRD sumele de 900.000 de euro, respectiv 600.000 de euro. Ei aveau cererile de ridicare a sumelor respective aprobate de către bănci, iar banii urmau să fie scoși din conturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7987 secunde