Cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina soseşte în portul Agigea

228
Cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina soseşte în portul Agigea - agigea-1664801214.jpg
Cel mai mare ajutor umanitar al Franţei pentru Ucraina, de peste o mie de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, va sosi printr-un transport maritim, marţi, 4 octombrie, în portul Agigea (Constanţa).

La sosirea în România, bunurile vor fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava. Mașinile de pompieri și salvare vor fi transportate într-un convoi al securității civile franceze, grație deplasării la fața locului a unui detașament de 34 de pompieri din formațiunile militare ale securității civile și a doi marinari-pompieri din cadrul batalionului de specialitate din Marsilia.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România și din Ucraina, donațiile vor fi distribuite beneficiarilor ucraineni identificați, printre care Serviciul ucrainean de Urgență, Ministerul ucrainian al Sănătății, dar şi orașele Cernihiv și Harkov, municipiile Odesa și Stryi.

Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie, unde a avut loc şi o ceremonie în prezenţa ministrului francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna.

Ajutoarele constau în:

- 15 vehicule de pompieri și salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv; 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare și protecție);

- 25 de tone de medicamente de urgență și de resuscitare și un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;

- 60.000 de rații alimentare (două mese per rație), 48 de tone de preparate și 13 tone de lapte;

- 5 generatoare, materiale de construcție și prelate.

- peste 200 de metri de poduri de urgență care vor fi utilizați pentru operațiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina", este coordonată de Centrul de criză și sprijin al Ministerului francez pentru Europa și Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundației CMA CGM, care a pus la dispoziție pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”.

În atenţia jurnaliştilor care doresc să fie prezenţi la faţa locului :

Din cauza condiţiilor speciale ale acestui transport maritim, nu a putut fi stabilită, pentru moment, ora precisă a sosirii navei în portul Agigea. Potrivit informaţiilor din acest moment, sosirea este prevăzută între orele 10.00 şi 14.00 (oportunităţi imagini pentru fotografi şi cameramani). Nava va acosta la Dana 120 (în apropiere de terminalul DP World).

O ceremonie cu declaraţii pentru presă va avea loc la ora 17.00, în zona menţionată anterior.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să-l contactaţi pe domnul Răzvan Parconie (reprezentant ISU Constanţa) : +40 (723) 737 896.

Pagina a fost generata in 0.3131 secunde