Cel mai mic salariu în armată și poliție va fi de 2.280 lei, iar cel mai mare de 8.190 lei

5755
Cel mai mic salariu în armată și poliție, ce va fi acordat agenților de poliție debutanți și soldaților, va fi de 2.280 lei, iar șeful armatei române va câștiga 8.190 lei, la fel ca și chestorul general de poliție, potrivit grilei de salarizare convenite de Armată și Poliție și Ministerul Muncii.
Astfel, șeful de stat major al armatei, amiralul și chestorul general de poliție vor avea salarii cuprinse între 8.100 lei și 8.190 lei, corespunzător coeficienților de salarizare de 13,5-13,65 (la un salariu minim pe economie de 600 lei), în timp ce chestorul șef de poliție, viceamiralul și generalul locotenent va putea câștiga cel mult 8.070 lei.
"S-a convenit cu reprezentanții Ministerul Muncii ca șeful armatei să nu câștige mai mult decât ministrul de resort", a declarat, vineri, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "Pro Lex"’, Vasile Lincu.
Funcția corespunzătoare gradului de colonel va avea un coeficient în grila de salarizare a Legii Unitare de 11-12,6, respectiv venituri cuprinse între 6.600-7.560 lei, iar un căpitan ar putea câștiga maximum 6.480 lei.
Un locotenent ar putea avea o indemnizație cuprinsă între 3.600 și 4.020 lei, în timp ce un agent de poliție poate câștiga numai din salariu între 3.420 și 3.600 lei.
Funcțiile corespunzătoare gradelor de agent de poliție sau penitenciare debutanți sau soldaților va avea un coeficient în grila de salarizare de 3,8, respectiv un salariu de 2.280 de lei.
Reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor, ai Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații și cei ai Administrației Naționale a Penitenciarelor au convenit vineri cu reprezentanții Ministerul Muncii ca în salariile de bază ale angajaților din cele patru structuri să fie introduse sporurile de confidențialitate și de dispozitiv, precum și salariul de merit.
Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Vameșilor "Pro Lex" a mai spus că salariile angajaților din armată și poliție vor fi completate de sporuri specifice de până la 30% din venituri, dând exemplu "sporul de frontieră" pentru cei care lucrează la graniță sau sporul primit de scafandri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2563 secunde