Cel mai performant avion de luptă din lume a aterizat în România. Care este motivul

485
Cel mai performant avion de luptă din lume a aterizat în România. Care este motivul - f35-a-aterizat-in-romania-1716221298.jpg

Articole de la același autor

Un avion F-35 Lightning II a aterizat, luni, 20 mai, în România, pe Aeroportul Băneasa. Aparatul va participa la Black Sea Defense and Aerospace (BSDA 2024), cea mai mare expoziție militară din regiunea Mării Negre, organizată la Romaero, informează Defense Romania.


Aterizarea avionului F-35 a fost programată la ora 14.00. Din imaginile surprinse după aterizare, se poate observa că e vorba de un F-35 al US Air Force, care aparține 495th Fighter Squadron, aparat dislocat în Marea Britanie la Baza Aeriană RAF Lakenheath.


F-35 este cel mai performant avion de generația a 5-a, urmând ca România să semneze contractul privind achiziția în cursul acestui an. Recent, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a precizat că anul acesta „vom avea vești bune” despre semnarea contractului pentru achiziţia avioanelor F-35. Contractul ar urma să fie semnat în următoarele luni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5117 secunde