Cele opt persoane suspectate că au legături cu grupări teroriste, declarate indezirabile

273
Cele opt persoane suspectate că au legături cu grupări teroriste, declarate indezirabile - tero5371265mediafaxfotoliviuadas-1345819494.jpg
Curtea de Apel București a admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București de a declara indezirabile opt persoane din Orientul Mijlociu despre care există informații că au desfășurat acțiuni subversive în favoarea unor grupări teroriste.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

Dacă Înalta Curte de Casație și Justiție va confirma hotărârea luată de Curtea de Apel București, cele opt persoane vor fi expulzate în țara de origine.

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a declarat vineri, la un post de televiziune, că cele opt persoane sunt de origine palestiniană și provin din taberele de refugiați din Siria, Libia și Fâșia Gaza. Aceștia au intrat în România pe la frontiera cu Serbia și au solicitat azil politic, însă din investigațiile SRI a rezultat că aveau legături cu grupări teroriste, în special cu gruparea Hamas. Potrivit portalului CAB, cele opt persoane sunt: Al Younes Ali, Traboulssi Khaled (alias Khaled Megdag Traboulssi), Mohamed Fadi (alias Mhamed Fadi Husein), Salem Ahmed, Salem Ali, Al Heiby Ziad, Alheiby Mahmoud, Abushagra Mohammed. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au solicitat instanței, în urma unor informații primite de la SRI, să declare ca indezirabile, pe o perioadă de 15 ani, opt persoane din Orientul Mijlociu, despre care există informații că au desfășurat acțiuni subversive în favoarea unor grupări teroriste.

"În concret, în perioada aprilie-august 2012, persoanele respective au urmărit verificarea posibilităților de constituire pe teritoriul României a unei eventuale structuri de sprijin pentru activități de migrație ilegală ce putea fi accesată de membrii unor organizații teroriste active la nivel internațional", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5884 secunde