Centrul de Scafandri a avut un 2014 plin de evenimente

178

Articole de la același autor

Începutul de an este marcat, de obicei, în structurile din Forțele Navale de analiza activităților realizate în anul precedent și de trasarea obiectivelor pentru anul următor. 
Astfel, potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, în anul 2014, Centrul de Scafandri a fost reorganizat, principalele modificări fiind transformarea Grupului Naval de Forțe pentru Operații speciale în Secția de Scafandri pentru Operații Speciale și intrarea în subordinea Divizionului 175 Nave Scafandri a Detașamentului de Scafandri de Luptă și Intervenție.


Obiectivele propuse s-au îndeplinit în totalitate, dar s-au executat și activități suplimentare, ca urmare a solicitărilor sosite ulterior. Militarii au executat peste 50 de ședințe de tragere cu armamentul de infanterie, iar Nava Logistică de Scafandri 283 a finalizat ciclul de trageri de artilerie planificat pe durata a doi ani.


Numărul zilelor de ieșire pe mare a fost de 225 față de 145 planificate, fiind depășit datorită participării scafandrilor la exercițiul internațional "EURASIAN PARTNERSHIP DIVE", la activități de căutare-salvare și de asigurare a zborului deasupra mării, la activități de control EOD și la misiuni de identificare a contactelor suspecte imerse, în cooperare cu Direcția Hidrografică Maritimă.


Specialiștii Centrului de Scafandri au demarat proiectul pentru emiterea unui ordin al ministrului Apărării Naționale pentru aprobarea Instrucțiunilor privind procedura de recunoaștere pe teritoriul României a calificărilor profesionale obținute în țările membre UE și SEE pentru profesiile din Grupa "Scafandri și alți lucrători subacvatici" și a Metodologiei privind înființarea Registrului Unic al Scafandrilor din România.


În premieră, au fost organizate ateliere de scufundări recreaționale pentru populația civilă în portul Tomis în perioada premergătoare aniversării Zilei Marinei Române din luna iulie 2014, fiind promovată meseriei de scafandru militar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Eveniment : Comori neprețuite, uitate în adâncuri!
Pagina a fost generata in 0.4474 secunde