Cercetări finalizate în dosarul scafandrilor morți. Vezi cine a fost trimis în judecată

240
Cercetări finalizate în dosarul scafandrilor morți. Vezi cine a fost trimis în judecată - 15augustscafandrimortidosarjudec-1376549343.jpg

Articole de la același autor

La aproape trei ani de la tragica moarte a scafandrilor Cristian Zarafu și Cătălin Ispas, procurorii Parchetului de pe Judecătoria Constanța au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a dosarului. 




În rechizitoriu se arată că Jorj Unciuleanu, în calitate de director salvări al SC Hunters Company SRL, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și neluare a vreuneia dintre măsurile legale de sănătate și securitate în muncă.


"Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul, în calitate de director salvări, nu a luat măsurile legale de securitate și sănătate în muncă cu privire la activitatea de scafandrerie desfășurată la data de 9 septembrie 2010 de către victimele Cristian Zarafu și Cătălin Ispas. Astfel, acesta nu a asigurat planificarea și organizarea corespunzătoare a activității de scufundare, a dispus ca victimele să intre în interiorul epavei scufundate a navei Medy și în sala motoare, nu a asigurat scafandru de securitate și medic sau asistent medical, nu a asigurat și stabilit un șef de scufundare pentru activitatea desfășurată  și nu a verificat dacă scafandrii folosiți în activitatea de scufundare erau atestați și aveau controlul medical anual. Prin neluarea acestor măsuri a rezultat decesul  victimelor", se arată în rechizitoriu.


Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.404 secunde