Delapidare, nu glumă…

Cercetat penal pentru 20 de litri de motorină

223
Corupția și infracțiunile economice și-au frânt gâtul în pieptul polițiștilor de la Transporturi, care nu iartă nimic.
La data de 13 august, lucrătorii Biroului de Poliție Transporturi, executând activităti specifice pe raza de competentă, l-au depistat pe nefericitul Ion A., de 60 ani, din Agigea, conducător auto în cadrul unei societati din Bucuresti, care și-a însușit, mișelul, cantitatea de 20 litri motorină din rezervorul autobetonierei marca IVECO, pe care acesta își desfășura activitatea, astfel creând societății un prejudiciu în valoare de 70 lei. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare, ne anunță Poliția.
Sincer, dacă aș fi fost polițist, mi-ar fi fost rușine să mă laud sau măcar să sancționez astfel de fapte. Într-o țară în care indivizi cu cravată delapidează bănci de sute de milioane de euro, în care se dau tunuri de miliarde sub nasul anchetatorilor, într-o țară în care se fură totul, mai ales ce înseamnă bun public, tu, ca anchetator, să vii și să spui că îl cercetezi pe Ion pentru că a luat 20 l de motorină din mașina pe care o conducea, duci în derizoriu tot înseamnă autoritate.
Cum să se simtă protejat cetățeanul de pe stradă când îl vede pe X plimbându-se în libertate, fără nicio codiță penală, după ce e tătucul celor mai mari delapidări, în timp ce individul acela, la 60 de ani, s-a trezit cu dosar penal pe cap și dat la presă ca exemplu pentru un prejudiciu de 70 de lei. Însă, probabil că aceasta este marea infracționalitate cu care se luptă autoritățile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5825 secunde