Cercetată pentru trafic cu stupefiante, Simona Bărbuceanu se află în penitenciarul Jilava

1642
Tribunalul Constanța a amânat, pentru 11 martie, demararea cercetării judecătorești în procesul membrilor unei rețele internaționale de trafic de stupefiante. Motivul l-a constituit lipsa de procedură cu una dintre inculpate, Simona Bărbuceanu, care se află în penitenciarul Jilava.
Prin rechizitoriu, au fost trimise în judecată surorile Simona și Ana Maria Bărbuceanu, pentru comiterea infracțiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată, în varianta agravantă a organizării și finanțării unei astfel de infracțiuni.
De asemenea, în același proces, este judecat Robert Pintile Ungureanu pentru trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată.
Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2003 - 2004, cele două femei au organizat, coordonat și finanțat o rețea de trafic ilicit de droguri de mare risc, recrutând și finanțând plecarea unor persoane cărăuși, în state vest-europene și din America de Sud în vederea transportului unor importante cantități de cocaină (de ordinul zecilor de kilograme), în scopul realizării unor importante beneficii financiare.
Drogurile erau transportate prin înghițire, disimulare pe corp sau ascunse în bagaje. Una dintre aceste persoane recrutate și finanțate este Ungureanu, care a fost depistat, la data de 10 martie 2004, pe Aeroportul Internațional din Amsterdam, venind din Venezuela, în timp ce transporta în bagaje cantitatea de 2,850 kilograme cocaină.
Membrii grupului infracțional, astfel inițiat și constituit, au avut legături strânse cu cetățeni străini aflați în țări din Europa Occidentală (Olanda, Italia, Spania, Suedia, Insulele Tenerife), cât și din țări din America de Sud și America Latină (Venezuela, Surinam). Pentru fiecare cărăuș recrutat și trimis în Olanda, surorile primeau de la membrii grupării de narcotraficanți aflați în Olanda minimum 500 de euro, mergând până la 4.000-5.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3547 secunde