Cercetătorii vor să readucă la viață mamutul lânos dispărut acum 4.000 de ani

217
Cercetătorii vor să readucă la viață mamutul lânos dispărut acum 4.000 de ani - cercetatoriivorsareaducalaviatam-1631611515.jpg

Articole recomandate

Un grup de geneticieni conduși de George Church, de la Harvard Medical School, lucrează să readucă la viață mamutul lânos, specie care a dispărut acum 4.000 de ani.


Eforturile au fost încununate cu un succes major luni, după ce au primit o investiție de 15 milioane de dolari.


Susținătorii acestui proiect spun că readucerea la viață acestei creaturi dispărute poate ajuta la refacerea fragilului ecosistem al tundrei Arctice, combaterea crizei climatice, și la conservarea elefantului asiatic, specie pe cale de dispariție, cu care mamutul lânos este înrudit. 


Cu toate acestea, planul îndrăznț este plin de probleme etice.


Scopul nu este clonarea unui mamut, deoarece ADN-ul pe care cercetătorii au reușit să îl extragă de la animalele înghețate în permafrost (  n.r. termen care definește solurile înghețate tot timpul anului la o adâncime între 2 și 15 m. Regiunile de permafrost se află în ținuturile cu climat polar, unde temperatura medie anuală nu depășește -1 °C și cantitatea medie anuală de precipitații este sub 1.000 mm), este mult prea fragmentat și degradat, ci crearea unui hibrid de elefant-mamut care să semene perfect cu strămoșul să dispărut.


”Scopul nostru este să obținem primele exemplare în următorii patru până la șase ani”, a declarat antreprenorul de tehnologie Ben Lamm, care, este co-fondatorul Colossal, o companie de bioștiință și genetică care susține proiectul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2156 secunde