Ceremonia de predare-primire a comenzii Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”

242
Ceremonia de predare-primire a comenzii Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu” - x-ceremonia-predare-fregata1-1683192655.jpg

Articole de la același autor

În prezența șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait și a comandantului Flotei, contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, miercuri, 3 mai, în portul militar Constanța a avut loc ceremonia militară de predare - primire a comenzii și a drapelului de luptă ale Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”. Contraamiralul de flotilă Marinică Mustățea a predat conducerea unității și drapelul de luptă, comandorului Vasile-Ciprian Mandachi.

Flotila 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”, înființată la 15 mai 2006, este compusă din „Grupul de Elicoptere” al Forțelor Navale, precum și din Fregatele „Regele Ferdinand”, „Regina Maria” și „Mărășești”, - purtătoarele tradițiilor distrugătoarelor din Escadrila de Distrugătoare, având în anii celui de-al Doilea Război Mondial denumirea „Careul de Ași” al Marinei Regale Române. Ceremonialul s-a desfășurat în prezența comandanților de mari unități și unități din Forțele Navale.

Comandorul Vasile-Ciprian Mandachi este absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, promoția 1996. Prima funcție îndeplinită a fost cea de comandant de Unitate de Luptă Arme Sub Apă la vânătorul de submarine 2 din Divizionul 50 Nave Antisubmarin. Funcția a îndeplinit-o până în anul 2000, când a fost numit în funcția de Ofițer specialist cu lupta antisubmarin în statul major al unității. De la sfârșitul anului 2015, timp de doi ani, a îndeplinit funcția de Locțiitor al Comandantului Divizionului 50 Corvete, iar în august 2017 a fost numit comandantul Divizionului 146 Nave Minare Deminare. Din 1 noiembrie 2021 este detașat la Statul Major al Forțelor Navale fiind împuternicit în funția de șef Serviciu Instrucție și Doctrină, până la 01 aprilie 2023. Pe parcursul carierei, și-a dezvoltat pregătirea profesională, absolvind mai multe cursuri de perfecționare naționale și internaționale.

În semn de apreciere pentru faptele deosebite săvârșite pe timpul îndeplinirii misiunilor militare, precum și pentru profesionalismul și responsabilitatea dovedite în activitatea desfășurată, i s-au conferit o serie de distincții militare.

De asemenea, în anii 2006 și 2007, a fost dislocat în teatrul de operații la bordul fregatelor „Regina Maria”, respectiv „Regele Ferdinand”, în cadrul Operaței „Active Endeavour”, în sprijinul Articolului 5 al Tratatului Nord-Atlantic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6467 secunde