Cinci cetățeni bulgari făceau scufundări ilegale la Vama Veche

602
Cinci cetățeni bulgari făceau scufundări ilegale la Vama Veche - poza-1313579404.jpg
Poliția Română de Frontieră informează că, ieri, la ora 06.00, mai multe ambarcațiuni de intervenție din cadrul MAI au desfășurat o acțiune de combatere a faptelor ilegale, în urma căreia au fost depistate cinci persoane care efectuau scufundări neautorizate, în zona localității Vama Veche. În urma verificărilor, s-a dovedit că era vorba despre cinci cetățeni bulgari cu vârste cuprinse între 20 și 36 de ani, care desfășurau, ilegal, acțiuni de pescuit prin scufundare pentru a aduna melci din specia rapane. Polițiștii au confiscat de la cei cinci bărbați cantitatea de 575 kg de melci, care dacă ar fi ajuns să fie comercializată, ar fi avut valoarea de 1.725 lei. De asemenea, bulgarilor le-au fost confiscate și echipamentele folosite pentru săvârșirea infracțiunii.
Bărbații sunt în prezent cercetați penal, fiind învinuiți de intrarea în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, nedeținerea licenței / autorizației de pescuit pentru nave și ambarcațiuni, precum și pentru pescuitul resurselor acvatice vii în perioada de prohibiție și în zonele protejate, dosarul lor fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
Ulterior, în baza acordurilor de frontieră bilaterale româno-bulgare, bărbații au fost predați autorităților din țara vecină, care vor continua cercetările cu suspecții în stare de libertate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4489 secunde