Cinci dintre tinerii care plasau droguri elevilor și studenților constănțeni,

398
Cinci dintre tinerii care plasau droguri elevilor și studenților constănțeni, - 9a3a871a8fad7756135ab9c37da10679.jpg
Procurorii Serviciului DIICOT Constanța au dispus trimiterea în judecată a cinci tineri, George Alexandru Pleșca, Marian Roșu, Cosmin Bogdan Dumitrescu, Costică Munteanu și Mihăiță Zlate, primul aflat în stare de arest preventiv, sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, fiind stabilit termen de judecată pentru data de 22 ianuarie 2010.
Amintim că zece tineri din Constanța, cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, toți elevi și studenți, au pus bazele unei adevărate rețele de trafic de droguri în mediile liceale și universitare din oraș. Grupul, condus de un elev de 19 ani, ajunsese să producă singur o parte din droguri, restul fiind adus prin diferite mijloace din țări din vestul Europei, mai ales Spania. Toată marfa produsă sau importată era vândută apoi tinerilor din liceele și universitățile constănțene. Potrivit polițiștilor, traficanții nu au introdus, în cele două luni de monitorizare, substanțele interzise în unități de învățământ, însă au încercat să le valorifice în alte locații, printre elevi și studenți.
Polițiștii Serviciului Antidrog aveau informații despre această rețea încă din luna septembrie. Timp de două luni de zile, anchetatorii i-au supravegheat pe cei zece tineri, le-au urmărit toate mișcările și au monitorizat locurile frecventate de tinerii din liceele și universitățile constănțene, pentru ca la momentul oportun să îi prindă în flagrant.
Lovitura de grație acestei rețele a fost dată la data de 19 noiembrie, când oamenii legii au reușit să îl captureze pe George Pleșca, liderul grupării, un elev în vârstă de 19 ani. El a fost prins în flagrant, împreună cu Marian Roșu, de 21 de ani, Cosmin Dumitrescu, de 18 ani, Costică Munteanu, de 18 ani, și Silviu O., de 17 ani, în zona BIG, în timp ce încercau să vândă 700 grame de hașiș cu prețul de 7.000 de euro.
Potrivit anchetatorilor, în cursul cercetărilor a rezultat faptul că George Pleșca este coordonatorul rețelei și a cumpărat drogurile din Spania, racolând tineri cu scopul de a-l ajuta să vândă "marfa" în mediul liceal și universitar.
Pe numele suspecților s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară în mod ilegal de droguri de risc și trafic de droguri de risc, fapte prevăzute cu pedepse cuprinse între 3 ani și 20 ani și interzicerea unor drepturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9326 secunde