Cinci jandarmi vor pleca în Kosovo

213
Cinci jandarmi vor pleca în Kosovo - 1b246c2b83b7f322480a19abdd2ceff6.jpg
Cinci luptători din Gruparea de Jandarmi Mobilă "TO-MIS" au fost selecționați pentru a participa la misiunea internațională de menținere a păcii în provincia Kosovo sub egida UE (EULEX).
Detașamentul de Jandarmi Români (115 luptători) destinat să execute misiuni în cadrul forței speciale de poliție EULEX în provincia Kosovo și-a încheiat instruirea specifică și este pregătit pentru a se deplasa în teatrul de operații, pentru 6 luni de zile. Acest detașament urmează să înlocuiască contingentul aflat acum în Kosovo, care își încheie misiunea în luna noiembrie. În prezent, alți trei luptători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "TOMIS", un ofițer și doi subofițeri, se află în Kosovo.
Potrivit lt. col. Sorin Mustățea, detașamentul va avea în componența sa și cinci jandarmi din cadrul Gruparii Mobile "TOMIS": plutonier major Cornelius Serghiuță, plutonier major George Cristian Popovici, plutonier Marcel Iftimie, plutonier Bogdan Toci și plutonier Cristian Vasile.
Militarii au fost selecționați pe bază de voluntariat, din toate unitățile Jandarmeriei Române, au participat la un stagiu de pregătire pentru misiuni internaționale, la Școala de Aplicații a Jandarmeriei Române și la Centrul de Pregătire și Perfecționare al Jandarmeriei Române de la Ochiuri.
Pe timpul stagiului de pregătire, au fost planificate și executate evaluări parțiale, iar la final a fost organizat un examen cu probe la pregătirea de specialitate, instrucția tragerii, educație fizică și cunoaș-terea limbii engleze. La finalul stagiului, toți cei cinci candidați din Gruparea de Jandarmi Mobilă "TOMIS" fiind declarați "Apt" pentru misiuni internaționale și vor pleca în teatrul de operații în luna noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8648 secunde