Cine a dat lovitura la magistrala din Valu lui Traian?

3196
Câțiva bărbați din Valu lui Traian s-au pus pe furat țiței din conductele magistrale de transport a produselor petroliere. Hoții au venit cu patru mașini pe care le-au parcat în zona conductelor magistrale, ascunse în Ferma Po-micolă Valu lui Traian.
Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare i-a observat pe bărbați în timp ce sustrăgeau țițeiul din conducte. La vederea farurilor uneia dintre mașinile suspecte, jandarmii s-au deplasat pe jos până la locul în care se aflau autoturismele de teren. La un moment dat, dintr-un canal de irigații, un bărbat care "stătea de șase", aflat la o sută de metri față de jandarmi, a dat alarma: "Fugiți că vin jandarmii!". Numaidecât, la semnalul bărbatului, patru dintre suspecți au fugit spre mașinile staționate și s-au organizat astfel încât s-au urcat și au plecat cu trei mașini, iar pe a patra au abandonat-o. Jandarmii au intervenit și au tras trei focuri de armă în aer, iar alte opt în direcția mașinilor de teren cu care au gonit suspecții, la o distanță de circa 40 de metri. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Constanța, Sorin Trancă, au fost lovite și alte două dintre mașinile cu care indivizii au reușit să plece de la fața locului.
În urma investigațiilor desfășurate la fața locului de către jandarmi, mașina imobilizată, un Jeep Grand Cherokee, înma-triculat în Bulgaria, a fost atinsă de două dintre gloanțe în partea din spate. Polițiștii deplasați la
fața locului au găsit în interiorul mașinii un rezervor de tablă, de 1,3 tone, cu urme de țiței, iar în apropiere, o instalație artizanală de care era legat un furtun, de circa 10 metri, instalație racordată de la conducta de transport produs petrolier, care aparținea unei societăți comerciale.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul infracțiunii de furt calificat, în vederea identificării suspecților, acțiune urmată de trage-rea acestora la răspundere penală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Fierul vechi, afacerea hoților
Marţi, 20 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Bătrânii, victime sigure ale hoților
Pagina a fost generata in 1.0573 secunde