Cine mai face bișniță cu țigări în Constanța? Poliția s-a pus cu parul pe bișnițari

570
3

Articole de la același autor

Una din prioritățile polițiștilor de frontieră din Constanța este combaterea bișniței de țigări, care a luat amploare în zonele aglomerate ale municipiului și în piețe. Drept pentru care, oamenii legii realizează periodic controale în zonele cunoscute ca fiind preferate de bișnițari. Ultimul control a dus la capturarea a 2.000 de pachete de țigări (40.000 de țigarete) și la întocmirea de dosare penale pentru contrabandă pentru patru persoane. Astfel, marți, 25 no-iembrie, în jurul orei 13,00, polițiștii au surprins în flagrant, pe o stradă din zona Piața Chiliei patru persoane care mutau dintr-o autoutilitară Renault, într-un Ford cu numere de Bulgaria, mai multe baxuri cu țigări de contrabandă. În urma verificărilor, au mai fost găsite țigări de contrabandă și în locuința suspecților. Țigările netimbrate, mărcile Ashima și Marble, proveneau din magazinele duty-free și urmau să ajungă pe piața neagră din municipiul Constanța.

Concret, cei patru suspecți, identificați ca fiind Beinur R., de 25 de ani, din Mangalia, și Șenol A., de 46 de ani, Ergean N., de 27 de ani, și Sanie T., de 54 de ani, au recunoscut că au achiziționat țigările de la un individ - încă neidentificat! - din zona Abator, la prețul de 5 lei/pachetul de țigări. Ei urmau să vândă țigările în zona Pieței Tomis 3, la prețul de 10 lei/pachetul de țigări.

Întreaga cantitate de țigări, evaluată la 20.000 de lei, cât și cele două mașini au fost confiscate, fiind indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă. Cei patru suspecți sunt cercetați în libertate.

v v v

Un studiu realizat de compania de cercetare Novel Reserch, piața neagră a țigărilor este în scădere ușoară, în septembrie situându-se la 15,4% față de 17% în luna iulie. "Scăderea pieței negre notată în septembrie este rezultatul efortu-rilor autorităților competente în combaterea contrabandei, sprijinite și de companiile de tutun. (…) De remarcat că, în ultimele săptămâni, au fost destructurate trei rețele de contrabandiști la Constanța, Iași și Timiș, iar în București a fost descoperit un depozit ilegal", a declarat Gilda Lazăr, director de comunicare JTI România, Moldova și Bulgaria.

Comentează știrea

kj
27 noiembrie 2014
fals

Saracii politisti.ce pot visa noaptea!

DODO
27 noiembrie 2014
fum in ochi

Nu negam meritul politistilor,dar asta este doar preludiul , actul se consuma cind se va merge pe fir la sursa si sa vezi atunci surprize ! Cum putem crede ca acest trafic ,,maret,, se putea face fara o protectie a unor mahari atit din politie cit mai ales din vama. Dupa atitia ani a trebuit ca DNA-ul sa tulbure apele ca sa se miste ceva.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.528 secunde