România îndoliată

Cine răspunde pentru tragedia din Club Colectiv

810
7
Cine răspunde pentru tragedia din Club Colectiv - cine-1446396782.jpg

Articole de la același autor

Tragedia din București, unde 30 de persoane și-au pierdut viața și alte zeci au suferit grave leziuni, scoate la iveală mai multe nereguli. 


Clubul Colectiv, unde a avut loc tragedia, se pare că nu avea autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționare. Mai mult, potrivit unor surse, unul din administratorii clubului a semnat o declarație pe propria răspundere conform căreia erau întrunite condițiile de funcționare, specifice pentru fiecare autoritate publică. Pe această declarație era specificat că numărul locurilor din club este 80, în condițiile în care, în seara fatidică, erau sute de persoane în local. 


Nu este o noutate că unele locații funcționează după alte reguli decât cele impuse de lege. Dacă vom lua la rând municipiul Constanța, vom observa că, în cazul unui incendiu, mai multe locații pică cu brio și zeci de persoane vor muri. 


O acțiune de verificare va demara și la Constanța. Câte cluburi au două ieșiri, extinctoare, dar și câte localuri îndeplinesc toate normale ca la carte, vom vedea în zilele următoare. 


"Cluburile și barurile sunt de regulă verificate înainte de începerea sezonului estival. Noi nu avem posibilitatea de a închide un club. Putem da sancțiuni, iar celelalte instituții abilitate pot lua măsuri. Avem cluburi în județul Constanța care găzduiesc și peste 1.500 de persoane, ceea ce reprezintă un risc. Dezvoltăm o acțiune împreună cu celelalte instituții ale statului și, cel mai probabil, săptămâna următoare (n.r. - săptămâna aceasta), vom da drumul la aceste activități", a declarat colonel Daniel Petrov, șeful Inspectora-tului pentru Situații de Urgență "Dobrogea". 


Parchetul General a deschis o anchetă penală, în care se fac cercetări pentru omor calificat și distrugere calificată. 


Constanța s-a confruntat cu un caz similar în cursul anului trecut. Trei tinere au ars de vii, după ce un incendiu a mistuit restaurantul Beirut. Patronul George Karam este în prezent cercetat de anchetatori, procesul fiind pe rolul Tribunalului Constanța. În urma tragediei, s-au observat neregulile care au dus la producerea nenorocirii. 


Vineri seară, în jurul orei 22.30, apelurile la 112 au început să curgă pentru a solicita intervenția autorităților la Club Colectiv din București. Sute de persoane au suferit arsuri, iar cadrele medicale, dar și pompierii au declarat că a fost cea mai groaznică experiență din viața lor. Sute de victime au fost în urma incendiului și au ajuns pe paturile de spital, de la diferite unități medicale, din Capitală. În total, 30 de persoane au murit și alte câteva zeci se află în stare gravă. 


Autoritățile atrag un semnal de alarmă către toți cetățenii pentru a da o mână de ajutor victimelor și pentru a merge să doneze sânge.


Comentează știrea

adevar
2 noiembrie 2015
adevar

Nu se stie. Politisti romani conduc imbatati masini .de unde sa stim noi ce sa intamplat daca politisti romani sunt alcoolici cronici si sunt mereu imbatati si la munca si la volan

adevar
2 noiembrie 2015
adevar

UE tratati pe romani la cap . politisti romani cersrsesc si sunt imbatati si la munca si la volan. UE daca erau si doctori romani imbatati. Vai de capul la romani

adevar
2 noiembrie 2015
adevar

Presedentia romana raspunde . UE tratati pe romani la cap

adevar
2 noiembrie 2015
adevar

Romania dam copii care ai furat . Romania te am avertizat

Radu
2 noiembrie 2015
Pacat dar adevarat

Asa se intampla de fiecare data la noi in Africa Alba,dupa fiecare incident institutiile se trezesc la viata si incep sa controleze,dar cum bine stim dureaza 1-2 luni si cad iar in hibernare pana la urmatoarea tragedie.Stau si acum si ma gandesc ca am fost in clubul The Doors chiar cu o saptamana inainte la Vama si chiar am avut o discutie in seara aceea cu toti prietenii mei despre cum ar fi sa izbucneasca un incendiu in grota aceea numita club.Eram 600 de persoane inauntru,va puteti imagina ca acolo cred ca mai mult de jumatate eram prajiti de vii exact cum s-a intamplat in Bucuresti.Acelasi film il am in minte,nu existau extinctuare si nici ce-a de-a doua iesire in caz de urgenta.Pacat de vietile pierdute pentru o nenorocita de spaga la autorizatia de functionare.Macar sa invatam ceva din aceasta tragedie.

adevar
3 noiembrie 2015
adevar

Romania cum stai cu traficul de femei?

adevar
3 noiembrie 2015
adevar

Romania mai sechestrezi straine sa le folosesti ca cobai in universitatile tale

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Noiembrie 2015
Stire din Economie : Vrem vinovații!
Pagina a fost generata in 0.7134 secunde