Cine sunt bișnițarii de la Brotăcei arestați

1559
1
Vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța i-au prezentat la Judecătoria Constanța, cu propunerea de arestare preventivă, de Gabriel Mihăiță Bîrlă, Aurel Buriu, Lucia Petrache și Valerica Aiojoaei pentru că ar fi "responsabili" de activități cu contrabandă cu țigări ori alcool, care s-au petrecut în zona Brotăcei, din Constanța.
Procurorii spun că, în perioada 23.11.2011 - 7.02.2012, cei patru au deținut țigarete provenite din contrabandă, nemarcate fiscal pe teritoriul României, pe care le-au comercializat în Piața Brotăcei din municipiul Constanța, unde erau aduse de mai multe ori pe zi, cantități reduse de țigări, astfel încât ei să nu poată fi surprinși în flagrant de polițiști. Țigările pe care le comercializau în această modalitate erau ascunse, fie ambalate în cartoane, fie numai în pachete, în diferite locuri, precum: gropi în trotuar, cutii de tarabe, obiecte de uz casnic învechite și ascunse în gardul împrejmuitor din perimetrul pieții publice Brotăcei, ori în auto-turismele suspecților staționate în apropierea pieței și revândute către diferite persoane fizice, cu prețuri cuprinse între 7.5 lei și 10 lei, în funcție de marca țigaretelor. De asemenea, procurorii spun că cei patru cunoșteau împrejurarea că aceste produse provin din alte state, fiind introduse în condiții ilicite în România, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și împrejurarea că astfel de produse nu pot face obiectul comerțului particular, reprezentând monopol de stat.
Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la suma de 63.366 lei, reprezentând valoarea taxelor vamale și a accizelor.
Magistrații de la Judecătoria Constanța au analizat, vineri, propunerea de arestare pre-ventivă, și au decis lăsarea celor patru în libertate, doar în cazul lui Bîrlă și Buriu luându-se măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Comentează știrea

cici
11 februarie 2012
mda

deci mai pe scurt : inca mai putem gasi tigari ieftine la piata brotacei ! misto ! sau la gara, sau in km4-5 sau in spate la kaufland sau la ciresica ! si mai ales cand imi iau ziarul in piata unirii : best price !

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Februarie 2012
Stire din Eveniment : Descindere cu mascați la Brotăcei
Pagina a fost generata in 0.2828 secunde