Ciocniri în fața Guvernului între suporterii Craiovei și jandarmi

289
Ciocniri în fața Guvernului între suporterii Craiovei și jandarmi - jandarmi-1332603561.jpg

Articole recomandate

Mai mulți suporteri au fost reținuți, astăzi, în urma unor incidente ce au avut loc în timpul mitingului din Piața Victoriei al fanilor echipei Universitatea Craiova, la care participă aproximativ 400 de persoane.
La 45 de minute după ce a început mitingul pe care fanii Craiovei îl anunțaseră ca fiind pașnic, un suporter al Universității a fost evacuat din rândul celorlalți participanți. Imediat s-a creat o ambuscadă, iar după câteva îmbrânceli între forțele de ordine și suporteri, jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene și i-au dispersat pe majoritatea fanilor din Piața Victoriei. Mai mulți fani au fost reținuți și urcați în dubele Jandarmeriei. După aproximativ un sfert de oră, în Piața Victoriei au revenit aproximativ 100 de suporteri, care au continuat protestul.

Unul dintre cei reținuți este fiul ofițerului de presă al Universității Craiova Vicențiu Neagoe, Vlad. Acesta a fost bătut de jandarmi, tras de păr în drum spre dubă și i s-au pus cătușele.

Andrei Florin, membru al Asociației Suporterilor Români din partea clubului Dinamo, a declarat că jandarmii au început să îi bruscheze pe fani în momentul în care au strigat "Pleacă Traiane".

În Piața Victoriei au fost aduse patru autocare cu care fanii Universității au venit de la Craiova, o parte dintre ei s-au urcat în ele, însă alți 50 de fani vor să meargă spre Piața Universității, iar jandarmii s-au pus pe două rânduri încercând să îi împiedice să meargă în direcția respectivă.

Reprezentantul Jandarmeriei, Cosmin Pană, a declarat că din primele informații 15 persoane ar fi fost duse la secție pentru investigații.

Susținătorii echipei oltene, alături de fani dinamoviști și rapidiști, protestează față de dezafilierea Universității Craiova și față de Legea 4 (legea privind prevenirea și combaterea violenței pe stadioane).

Fanii olteni mai au programat un miting de protest în data de 8 aprilie, la Craiova.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/violente-in-fata-guvernului-suporterii-craiovei-s-au-ciocnit-cu-jandarmii_926201.html#ixzz1q36M96On


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4787 secunde