Circulația feroviară este întreruptă pe Valea Oltului, din cauza aluviunilor

198
Circulația feroviară este întreruptă pe Valea Oltului, din cauza aluviunilor - aa24-1609834665.jpg
​CFR Călători informează că traficul feroviar este întrerupt între Călimănești și Cozia pe ambele fire de circulație din cauza precipitaţiilor abundente căzute azi noapte și a aluviunilor care au afectat terasamentul căii ferate. Locomotiva și un vagon al unui tren au deraiat între localitățile Călimănești și Brezoi, fără a fi înregistrate victime. Se acționează pentru degajarea arborilor, anunță infotrafic. CFR Infrastructură spune că din cauza grohotișului depus și a terasamentului spălat de torenți, a fost închis și firul II de circulație, începând cu ora 7:00. Deraierea s-a produs în jurul orei 3.30.


Incidentele s-au produs pe linia 201 Podu Olt - Piatra Olt (164 km), linie pe care viteza medie a trenurilor IR este de sub 50 km/h și cea a trenurilor Regio, de sub 40 km/h. Linia face legătura între magistrala 200 și linia 901. Podu Olt este la 21 km de Sibiu, iar Piatra Olt este de la 44 km de Craiova și 98 km de Pitești.


În ceea ce privește traficul feroviar, circulația este întreruptă pe secția de cale ferată 201 Vâlcea-Sibiu, în localitatea Călimănești, județul Vâlcea, din cauza mai multor copaci căzuți pe linia de cale ferată. Locomotiva și un vagon al unui tren au deraiat între localitățile Călimănești și Brezoi, fără a fi înregistrate victime. Se acționează pentru degajarea arborilor.


CFR Călători informează că pe 5 ianuarie 2021, traficul feroviar este întrerupt între Călimănești și Cozia pe ambele fire de circulație din cauza precipitaţiilor abundente căzute azi noapte și a aluviunilor care au afectat terasamentul căii ferate. Astfel, pentru trenurile aflate în circulație, managerul infrastructurii feroviare - CFR SA asigură transbordarea călătorilor pe distanța Călimănești – Lotru și retur cu mijloace auto.


Azi noapte în jurul orei 03:30, din cauza aluviunilor cazute de pe versant rotile locomotivei și a primului vagon ale trenului Regio 2069 care circulă pe ruta Râmnicu Vâlcea – Călimănești – Sibiu, au escaladat sina si au rulat pana la oprire in afara acesteia. In tren se aflau 9 calatori.


La acest moment 5 trenuri ale CFR Calatori sunt afectate din cauza conditiilor meteo din zona.


Din cauza scurgerilor de pe versanţi pe firul de cale ferată au ajuns aluviuni care au dus la deraierea locomotivei şi a primului vagon. În tren se aflau nouă călători care nu au suferit vătămări. Calea ferată a fost afectată prin depunere de aluviuni şi spălarea terasamentului pe ambele şine, pe o distanţă de aproximativ 300 de metri.


Compania Natională de Căi Ferate CFR SA vă informează că, traficul feroviar este temporar închis, între stațiile Călimănești și Cozia, unde, în cursul acestei dimineți, din cauza ploilor abundente și a aluviunilor de pe versanți s-a produs deraierea unui tren (SNTFC CFR Călători), care circula pe firul I.


Trenul, care circula pe relația Râmnicu Vâlcea – Sibiu, avea în compunere 2 vagoane, locomotiva și primul vagon fiind deraiate.


Precizăm că din cauza grohotișului depus și a terasamentului spălat de torenți, a fost închis și firul II de circulație, începând cu ora 7:00.


Pentru asigurarea continuității circulației feroviare, reprezentanții Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile Călimănești - Lotru. Această măsură se va menţine până la finalizarea operaţiunilor desfăşurate la faţa locului.


Echipele de intervenţie vor acţiona în zona deraierii cu vinciuri hidraulice pentru ridicarea, repunerea pe şină și retragerea vagoanelor deraiate, urmând apoi ca personalul feroviar de specialitate să desfășoare lucrări de reparații la infrastructura feroviară, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.


Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7146 secunde