Clienții grupului de proxeneți de la un club de adulți din Constanța, racolați prin taximetriști

2873
Clienții grupului de proxeneți de la un club de adulți din Constanța, racolați prin taximetriști - whatsapp-image-20230926-at-16420-1696330886.jpeg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 14 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

S-a reținut că, în perioada octombrie 2022 - septembrie 2023, un grup infracțional organizat, format din 15 membri (din care patru angajați, în diverse funcții în cadrul unui club pentru adulți), au recrutat 9 persoane vătămate, dintre care una minoră, sub pretextul angajării ca dansatoare, pe care le-au determinat să practice prostituția, în scopul obținerii de beneficii materiale. Clienții, în special cetățeni străini, erau racolați prin intermediul unor taximetriști (afiliați grupului infracțional), în schimbul unor comisioane.

În urma perchezițiilor efectuate împreună cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Constanța - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane au fost identificate și ridicate trei autoturisme de lux, sumele de 11.880 USD, 20.915 lei si 395 euro, 26 terminale mobile, un sistem DVR, înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.

Ulterior, în cursul zilei de 27 septembrie, judecătorii Tribunalului Constanța au dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpați și măsura controlului judiciar cu privire la alți 12. Față de soluția dispusă cu privire la cei 12 inculpați, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au formulat contestație.

Reamintim că, la data de 26 septembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au pus în aplicare 21 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și proxenetism.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor de combatere a criminalității organizate Tulcea și Port Maritim, precum și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4037 secunde