Codul penal, mai aproape de intrarea în vigoare

879
Codul penal, mai aproape de intrarea în vigoare - stockvaultlaw137274-1370336758.jpg

Articole de la același autor

Noul Cod penal, precum și alte acte normative din domeniu ar putea intra în vigoare la 1 februarie 2014, după ce mai multe proiecte de lege în materie au fost aprobate recent de Senat. Guvernul a aprobat patru proiecte de lege care contribuie la punerea în aplicare a dispozițiilor penale. Astfel se dorește o reformă în materie penală. Cele patru propuneri au fost înregistrate la Senat, nu înainte de a fi aprobate de Executiv. Senatul le-a aprobat luna trecută, în cadrul unei ședințe, după care cele patru proiecte și-au urmat cursul către Camera Deputaților care, de altfel, are și ultimul cuvânt de spus în acest sens. Cele patru propuneri au primit deja aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, al Consiliului Economic și Social și al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Conform Ministerului Justiției, în perioada iulie 2013 - 1 februarie 2014 se va pregăti sistemul judiciar, precum și celelalte categorii profesionale care contribuie la punerea în aplicare a dispozițiilor penale.

Potrivit aceleiași surse, la 1 februarie 2014 vor intra în vigoare noul Cod penal, noul Cod de procedură penală, Legea de punere în aplicare a Codului penal și pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții penale, Legea privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal și Legea privind organizarea și funcționarea sistemului de probațiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4423 secunde