COLIZIUNE VIOLENTĂ între două autobuze. 14 victime! Planul ROȘU de intervenție, activat

462
COLIZIUNE VIOLENTĂ între două autobuze. 14 victime! Planul ROȘU de intervenție, activat - accidentarges44444617400-1472797296.jpg

Articole recomandate

Accident înfiorător, în noaptea de joi spre vineri, în județul Argeș, în apropiere de localitatea Vulturești. 14 oameni au fost răniți, în urma coliziunii dintre două autobuze în care se aflau 80 de angajați de la Uzinele Dacia. Autoritățile au declanșat codul roșu de intervenție, iar la fața locului a fost instalat un spital mobil, unde răniții au primit ajutor medical de urgență. Traficul rutier în zonă a fost blocat timp de o oră și jumătate, scrie realitatea.net


Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, accidentul a avut loc pe un drum din comuna Vulturești, unde șoferul unui autobuz nu a păstrat distanță suficientă și a lovit din spate un alt autobuz.


Primele informații de la locul accidentului arată că șoferul unuia dintre autobuze a rămas încarcerat. De asemenea, 13 pasageri au fost răniți. Dintre aceștia, trei sunt într-o stare mai gravă, potrivit Arges Plus. Se pare să primul autobuz a încercat să evite un câine, a frânat, dar autobuzul din spate nu a reușit să frâneze la timp.


În cele două autobuze erau 40 de persoane. Răniții au fost duși la Spitalul Județean.


La locul accidentului se aflau după miezul nopții mai multe echipaje SMURD și ale Serviciului de Ambulanță, iar autoritățile din județ au activat planul roșu de intervenție. Potrivit surselor citate, pasagerii răniți nu au leziuni foarte grave.


Secretarul de stat Raed Arafat a declarat pentru News.ro că dacă va fi nevoie vor fi trimise ambulanțe inclusiv de la București.


"Erau 10 victime evaluate, așteptăm să primim mai multe date despre victime. Am anunțat și suntem pregătiți să trimitem în sprijin inclusiv de la București, dacă este cazul", a spus Arafat.


Planul roșu a fost activat după ce din primele informații de la fața locului a rezultat că zeci de persoane se aflau în cele două autobuze.


Potrivit directorului Serviciului Județean de Ambulanță Argeș, medicul Luminița Paul, la fața locului au fost trimise 15 ambulanțe, precum și un număr important de echipaje de la ISU Argeș, inclusiv autospeciale de descarcerare. Conform Agerpres, unitățile de primiri urgențe de la toate spitalele din județ au fost alertate, pentru a putea acorda îngrijiri medicale răniților în caz de nevoie.


Sursa foto: Argesplus.ro








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2134 secunde