Comandamentul pentru summit-ul NATO a stabilit măsurile de securitate ce vor fi luate la Constanța

433

Articole de la același autor

Membrii Comandamentului Național pentru Securitatea summit-ului NATO s-au deplasat, ieri, la Constanța, unde au stabilit măsurile de securitate ce vor fi instituite în contextul întâlnirii dintre Traian Băsescu și președintele american George W. Bush.
Cei doi șefi de state urmează să se vadă la data de 1 aprilie într-o vilă din stațiunea Neptun.
În consecință, reprezentanții Comandamentul au hotărât măsurile de securitate a spațiului aerian, maritim și fluvial, a traseelor de deplasare ale delegațiilor, pentru securitatea comunicațiilor precum și numărul militarilor dislocați pentru asigurarea perimetrului de protecție și securitate.
Directorul SPP și coordonatorul Comandamentului, generalul Lucian Pahonțu, a spus că în ceea ce privește măsurile de securitate care vor fi instituite la Constanța, se va merge pe ideea realizării unui dispozitiv unitar de securitate, similar celui de la București, în care să se integreze toate forțele responsabile cu securitatea națională.
Astfel, vor fi implicați militari ai Ministerului Apărării, ai MIRA, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Serviciului de Informații Externe și ai Serviciului de Protecție și Pază.
Totodată, un rol activ îl vor avea autoritățile locale.
O altă ședință a Comandamentului Național pentru Securitatea summit-ului NATO va avea loc, joi, când vor fi emise noi hotărâri cu privire la securitatea întâlnirii bilaterale dintre cei doi președinți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9751 secunde