Comandantul rus, dispărut în urmă cu o lună, a murit înecat

259
Medicii legiști au finalizat necropsia în cazul comandantului rus, dispărut în urmă cu o lună și găsit în urmă cu două zile, lângă ecluza de la Agigea.
La operațiune a asistat si un reprezentant al Consulatului General al Federației Ruse la Constanța.
Potrivit legiștilor, din primele concluzii a reieșit că moartea lui Evgeny Losakov, de 43 de ani, a fost violentă și s-a datorat asfixiei mecanice prin înecare, posibil favorizată de îmbibare alcoolică și de temperatura scăzută a apei din Canalul Dunăre - Marea Neagră, în această perioadă a anului.
Pe corpul cadavrului nu s-au constatat semne de violență cu caracter vital, iar medicii au recoltat probe biologice pentru analize histopatologice.
Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, subinspector Radu Croitoru, cadavrul bărbatului urmează să fie repatriat la domiciliul familiei, respectiv în orașul Kaliningrad din Federația Rusă.
Cetățeanul rus Evgeny Losakov, a plecat la începutul lunii martie, împreună cu șeful mecanic, la un restaurant situat la o distanță de circa doi kilometri de locul de acostare a vasului pe Canalul Dunăre - Marea Neagră.
Cei doi au consumat mari cantități de băuturi alcoolice și, după ce s-au îmbătat, șeful mecanic a plecat singur către navă, comandantul spunând că rămâne să mai consume și alte băuturi alcoolice.
Din cauza stării avansate de ebrietate, șeful mecanic a căzut și a adormit într-un șanț de pe marginea drumului.
Ajuns la navă abia a doua zi, el a constatat că Evgeni Losakov nu revenise pe vas și a anunțat autoritățile.
În ziua de 31 martie, lucrătorii postului T.N.Agigea - Ecluză, au fost sesizați telefonic de către dispeceratul Administrației Cana-lelor Navigabile, despre faptul că în apele canalului Dunăre-Marea Neagră, în zona ecluzei Agigea, între două barje aflate într-un convoi, a fost observat plutind cadavrul unei persoane de sex bărbătesc.
Echipa operativă deplasată la fața locului a constatat că semnalmentele și obiectele de îmbrăcăminte corespund cu ale cetățeanului rus Evgeny Losakov.
Asupra cadavrului s-au găsit două telefoane mobile, bijuterii, precum și un card bancar, pe care se afla gravat numele celui în cauză, de unde se poate deduce că bărbatul nu a fost aruncat în apă în scop de tâlhărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.862 secunde