Comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, în vizită la Mihail Kogălniceanu

170
Comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, în vizită la Mihail Kogălniceanu - comandantsupremkogalniceanucopy-1391018597.jpg

Articole de la același autor

Generalul Philip M. Breedlove, coman-dantul suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR), s-a întâlnit, ieri, cu militarii români și americani dislocați în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu și a  vizitat facilitățile logistice ale bazei, în cadrul unei vizite de două zile pe care oficialul american o efectuează în România. "Sunt bucuros să mă aflu alături de aliații români și afirm cu tărie că susținerea oferită de militarii români misiunii ISAF din Afganistan reprezintă o contribuție esen-țială și angajamentul ferm al României pentru securitatea regională și interna-țională", a afirmat generalul Breedlove pe timpul vizitei în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) exercită comanda Comandamentului Aliat pentru Operații, unul din cele două comandamente strategice ale NATO, responsabil cu conducerea tuturor operațiilor militare ale Alianței.
SACEUR este un militar al armatei SUA cu grad de general sau similar acestuia. SACEUR exercită comanda de la Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE) cu sediul la Mons, Belgia. El este, totodată, și comandantul Forțelor Americane dislocate în Europa (EUCOM). SACEUR este numit de către președintele Statelor Unite ale Americii, iar numirea acestuia este aprobată de către Consiliul Nord-Atlantic. Din mai 2013, funcția este îndeplinită de generalul Philip M. Breedlove, pilot de vânătoare cu peste 3.500 ore de zbor la activ, majoritatea pe avionul F-16.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6033 secunde