"Comisarul Cattani" de la Constanța, numit președinte al ANPC

257
Șeful OPC Constanța, Horia Constantinescu, a fost numit președintele ANPC. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a semnat joi, 8 august, decizia de numire a lui Horia Constantinescu în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Acesta îl va înlocui pe Marius Pârvu.

Horia Constantinescu a fost comisar șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța. Acesta s-a făcut repede remarcat după ce a pornit o serie de controale severe la agenții economici de pe litoralul românesc, inclusiv în stațiunea Mamaia. Supranumit "Comisarul Cattani", Horia Constantinescu a închis zeci de locații din Mamaia, Satul de Vacanță și sudul litoralului și nu a iertat nici marile lanțuri de magazine, pe care le-a amendat deseori pentru nereguli în privința igienei și practicii comerciale indirecte.

După numirea lui Horia Constantinescu în funcția de președinte al ANPC, Comisariatul Județean Constanța va fi condus, pentru moment, de comisarul Ecaterina Scînteie. În cursul zilei de vineri, 9 august, comisarul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud-est (Galați), care coordonează și activitatea de la Constanța, Doina Stăncic, a transmis decizia prin care se face delegarea Ecaterinei Scînteie.

"Având în vedere decizia prim-ministrului privind numirea lui Constan-tinescu Horia Miron în funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, pentru a nu bloca activitatea CJPC Constanța, Scînteie Ecaterina, comisar, clasa I, grad profesional superior, gradația 5 din cadrul CJPC Constanța, începând cu data de 9.08.2019, va semna documentele cu caracter urgent până la emiterea unui ordin de către președintele ANPC", se arată în decizia semnată de Doina Stăncic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2557 secunde