Compania pe care Liviu Dragnea a lăsat-o finilor, implicată în AFACERI CU CU STATUL

167
Compania pe care Liviu Dragnea a lăsat-o finilor, implicată în AFACERI CU CU STATUL - dragneadc1372408937-1390041851.jpg

Articole recomandate

Firma unor apropiați ai vicepremierului Liviu Dragnea este abonată la banii statului. Potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei, societatea comercială Tel Drum SA a câștigat 75 de milioane de euro anul trecut, din contracte cu statul, iar jumătate din bani provin de la Consiliul Județean Teleorman.

Firma de casă a Consiliului Județean controlat până de curând de Liviu Dragnea, Tel Drum, a încheiat anul trecut 27 de contracte cu diverse instituții publice, majoritatea din Județul Teleorman. Jurnaliștii de la EVZ susțin că o mare parte au fost dobândite prin metoda "negocierii fără anunț de participare" sau prin "cerere de ofertă". Când s-au organizat, totuși, și licitații publice, Tel Drum nu a avut concurenți, ofertele acestora fiind respinse.

Pentru cele mai importante două contracte s-a bătut palma cu Consiliul Județean Teleorman. Spre exemplu în 22 octombrie, Consiliul a organizat o licitație pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene din Teleorman. La licitație a participat doar firma Tel Drum, care a primit 84 de milioane de lei.

Și începutul lui 2014 a fost profitabil pentru firmă. Potrivit siteului eachiziții.com, Consiliul a atribuit Tel Drum un contract și pentru întreținerea curentă pe timp de vară a drumurilor județene. Astfel, în conturile societății au intrat alte 65 de milioane de lei. La licitație au depus oferte două firme, dar a fost admisă cea a societății Tel Drum, pe criteriul celui mai scăzut preț.

Potrivit EVZ, Firma Tel Drum a aparținut până în 2002 Consiliului Județean Teleorman, după care a fost privatizată. În acea perioadă, Liviu Dragnea era președintele Consiliului. Unicul acționar al firmei a devenit Marian Fișcuci, un prieten apropiat al lui Dragnea. Ulterior, firma i-a mai avut printre acționari pe doi foști colegi de facultate de-ai lui Dragnea, Liviu Lucian Dobrescu și Mugurel Sorin Gheorghiaș. Astfel, în presa a fost lansată ideea că această firmă ar fi controlată de Liviu Dragnea, prin intermediul prietenilor săi. Actualul vicepremier și secretar general al PSD a negat, însă, acest lucru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Dragnea: "Nu renunțăm la descentralizare"
Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Tanti Nuți" sau jupânul Dragnea?
Pagina a fost generata in 0.4971 secunde