Competiție sportivă în Camp Butmir

4761
Competiție sportivă în Camp Butmir - x-exercitiu-militari-camp-butmir-1690803448.jpg

Articole recomandate

La finalul săptămânii trecute, Batalionul Multinațional din cadrul EUFOR ALTHEA, a organizat o competiție sportivă la care au fost invitați să participe toți militarii dislocați în baza militară Camp Butmir. „Skill Competition” a presupus parcurgerea de către echipele participante, formate din câte șapte militari, a mai multor probe diferite. Competiția a fost o provocare în cadrul căreia participanții și-au încercat limitele, iar fiecare atelier al competiției a fost conceput astfel încât să fie testată atât capacitatea de rezistență la efort fizic prelungit, lucrul în echipă, cât și abilitățile profesionale dobândite.

Probele de concurs au constat în ridicarea unui cort militar, executarea unei ședințe de tragere la simulator, parcurgerea unui circuit (tragerea unei greutăți, răsturnarea unui cauciuc, îngrijirea şi transportul pe distanța de 400 m a unui rănit, aruncarea grenadei de mână), tăierea unui buștean, Egg-and-spoon run și Tug of war.

La această competiție, echipele formate din militari români din cadrul Companiei și Plutonului Manevră ALTHEA, precum și ai noii rotații a Elementului Național de Sprijin, structuri aflate sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu”, au concurat împotriva echipelor formate din militari din contingentele austrieci, turci, unguri, bulgari și macedoneni. Competiția a fost acerbă, clasarea pe podium a fost disputată până la ultima probă a competiției. Clasamentul final s-a stabilit în funcție de timpii echipelor participante, iar echipa Plutonului Manevră ALTHEA s-a clasat pe locul 3.

Această activitate sportivă, caracterizată prin fair-play și camaraderie, a contribuit semnificativ la îmbunătățirea relațiilor dintre structurile EUFOR ALTHEA. Atmosfera a fost entuziastă, activitatea fiind primită cu bucurie și entuziasm de către militarii prezenți în Camp Butmir, dovadă fiind numărul mare de echipe înscrise care au avut oportunitatea de a-și testa competitivitatea și rezistența.

La activitate a participat și șeful de stat major al EUFOR, general de brigadă Ovidiu Lungu, care, la finalul activității, a adresat felicitări pentru efortul depus tuturor participanților, precum și organizatorilor pentru buna organizare și desfășurarea a competiției. De asemenea, acesta a menționat că a fost o experiență frumoasă care trebuie repetată. Ulterior, șeful de stat major al EUFOR împreună cu comandantul Batalionului Multinațional, locotenent-colonel Alfred Steingress, a oferit diplome de participare, precum și medalii militarilor care s-au clasat pe primele locuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1887 secunde