Condamnare cu suspendare pentru un MEDIC din Constanța, pentru că a „scăpat” un afacerist de muncă în folosul comunității

809
Condamnare cu suspendare pentru un MEDIC din Constanța, pentru că a „scăpat” un afacerist de muncă în folosul comunității - politia-1620213325.jpg

Articole de la același autor



Medicul de familie Cristina Chiriloaie a fost condamnat la un an și trei de închisoare cu suspendare, după ce a fost anchetată de Direcția Națională Anticorupție pentru uzurpare a funcției și favorizarea făptuitorului. Medicul a fost acuzat că a eliberat unui afacerist condamnat la muncă în folosul comunității o adeverință cum că nu era apt de muncă. 
„La data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA o adeverință din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deși cunoștea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii. Consecința acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu și-a mai executat obligația stabilită conform deciziei penale a Curții de Apel Constanța, ce consta în efectuarea unei munci neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.


În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, au arătat procurorii DNA Constanța. 
Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.


Cât privește afaceristul care a beneficiat de adeverință, menționăm că este vorba despre Ștefan Radu, administratorul unei firme, care în 1.02.2018 a fost condamnat de Curtea de Apel Constanța la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru șantaj. În același dosar a fost anchetat și Reșit Taner, la acea vreme viceprimar al comunei Tuzla, dar a fost achitat. 
„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Radu Ștefan va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile la una din cele două instituții publice respectiv, Primăria orașului Eforie sau Consiliul Local al orașului Eforie, ce va fi stabilită de Serviciul de Probațiune din cadrul Tribunalului Constanța în funcție de posibilitățile concrete de executare existente la nivelul serviciului și la nivelul instituțiilor din comunitate, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă. Dispune obligarea inculpatului Radu Ștefan la plata sumei de 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat”, stabilea la vremea respectivă instanța de judecată.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6101 secunde