Conducerea CNE Cernavodă, urmărită penal pentru o licitație "trucată"

735
4
Conducerea CNE Cernavodă, urmărită penal pentru o licitație
Procurorii DNA Constanța au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de mai mulți directori din cadrul Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă și membri ai comisiei de evaluare a ofertelor, acuzați că au atribuit contracte prin proceduri neconcurențiale, discriminatorii și lipsite de eficiență, unei societăți care nu avea certificatul de securitate industrială emis de ORNISS.

Concret, este vorba despre Ionel Bucur, director general al CNE Cernavodă, la data faptelor și în prezent, pentru mai multe fapte de abuz în serviciu și conflict de interese.

Măsură similară a fost luată și față de Elena-Marinela Negulici, în prezent director economic al CNE Cernavodă, la data faptelor director economic al Societății Naționale Nuclearelectrica București, pentru același tip de infracțiuni. De asemenea, oamenii legii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Ionel Encică și Laurențiu-Theodor Nicola - ambii membri în cadrul comisiei de evaluare a ofertelor - Mădălina Olteanu, director economic al CNE Cernavodă la data faptelor și Victor Dărămuș, administrator al unei societăți comerciale la data faptelor.

Ce spun procurorii

Potrivit unui comunicat al DNA, "acțiunile sau inacțiunile acestora au fost coordonate în vederea acordării, în mod preferențial, a serviciilor menționate către o societate controlată de Dărămuș, prin eludarea legislației în domeniul atribuirii contractelor de achiziție publică și a legislației speciale în domeniul încheierii și derulării contractelor ce necesită autorizații speciale din partea ORNISS, având în vedere că prin respectivul contract se gestionau informații clasificate. De precizat este faptul că societatea respectivă nu întrunea condițiile necesare pentru negocierea și derularea acordului-cadru și a contractelor subsecvente, în lipsa autorizației de securitate industrială și a certificatului de securitate industrială emis ORNISS", susțin procurorii.

"Această conduită infracțională a avut scopul de a atrage în mod fraudulos posibilitatea contractării cu un singur agent economic (sursă unică), ceea ce a condus în final la atribuirea contractului printr-o procedură neconcurențială, discriminatorie și lipsită de eficiență în cheltuirea banilor publici, contrar dispozițiilor exprese ale prevederilor legale privind atribuirea contractelor de achiziție publică", se mai arată în comunicat.

De asemenea, în perioada noiembrie 2010 - mai 2014, Ionel Bucur, Elena Negulici și Ionel Encică, în calitate de proprietari ai unor apartamente dintr-un complex rezidențial situat în municipiul Constanța, au beneficiat gratuit de servicii de pază din partea firmei lui Victor Dărămuș, în condițiile în care societatea omului de afaceri avea în derulare contractul menționat. 

Comentează știrea

Cristi
20 februarie 2016
???

Si parasuta aia liberala , Lulache , curva stim noi cui , trebuie executata !

un cetatean
20 februarie 2016
o noua ancheta DNA

recomand DNA sa ancheteze modul cum se fac angajarile la CNE Cernavoda

tucu
21 februarie 2016
licitatie trucata

Pai numai una?Sa fiti sanatosi,toate au fost trucare.Angajarile le face vanzatorul de conserve epure pe spaga, sub atenta monitozizare a lui ionel.

un contractor...de la CNE
28 martie 2016
licitatii trucate

sa se verifice toate contractele.nu doar cele in desfasurare,ci si cele din urma ca afost jaf. un cotract,dar si o licitatie trucata a fost in 2003 atunci cind a fost externalizat serviciul de pompieri la aceeasi firma DAVI care la acea vreme nu avea nici un fel de autorizatie pt pompieri si nici nu s-a tinut nici un fel de licitatie,iar practic pompierii au fost transferati mai mult cu 'JAPCA' la o firma care nu avea nici o treaba cu serviciul de pompieri mai ales ca era vorba de o CENTRALA NUCLEARA.Deci evident a fost o facatura ca sa se imbogateasca BAIETII DESTEPTI si intreb cine raspunde pt asta? In timp ce firma DAVI a facut profituri mari de pe urma contractelor,pompierii sunt platiti 'EVIDENT'cu un salariu de rahat.Conducerea SNN si CNE Cernavoda trebuie sa ia atitudine fata de acest lucru pt ca aceasta firma a adus si va mai aduce GRAVE PREJUDICII DE IMAGINE.Sa nu uitam ca ancheta DNA a plecat de la contractul cu PAZA iar in curand va fi anchetat contractul cu POMPIERII. Asa ca CNE trebuie sa faca ceva pana nu e prea 'TARZIU'.Felicitari procurorilor DNA si ziarului Cuget Liber.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Februarie 2016
Stire din Eveniment : Mădălin Voicu, la DNA
Pagina a fost generata in 1.1591 secunde