Constanța bate record după record. Mii de oameni la protestele din weekend

1610
7

Articole de la același autor

Constănțenii au intrat în istorie, în încercarea de a-și apăra principiile, statul de drept și valorile țării în care trăiesc. În aceste zile, Constanța a arătat că reprezintă una dintre vocile puternice ale României. În cea de-a șasea zi de proteste, peste 12.000 de constănțeni au mărșăluit pe străzi cerând demisia Guvernului PSD. Ieri, Guvernul Grindeanu a abrogat OUG 13, însă asta  nu a împiedicat oamenii să iasă din nou la proteste. 


Protestele din aceste zile au scos la iveală o încăpățânare pozitivă a constănțenilor, care au ieșit în stradă într-un număr din ce în ce mai mare. Pornind de la câteva sute de protestatari, în prima zi de proteste și continuând cu peste 12.000 de constănțeni care au ieșit în stradă, în week-end, orașul de la malul mării a arătat că luptă pentru respectarea principiilor și valorilor democratice. 


Deși ora de începere a manifestațiilor era 18.00, mulți constănțeni au început să se strângă, sâmbătă, în fața Prefecturii încă de la ora 17.00. După o oră de protestat în fața Prefecturii, mii de constănțeni au început să mărșăluiască prin oraș, pe aceeași rută: bulevardele Ferdinand, Lăpușneanu, Tomis, cu oprire la sediul PSD. În total, peste 12.000 de persoane au participat la a cincea zi consecutivă de proteste. Înainte de a pleca către case, demonstranții au rostit rugăciunea "Tatăl nostru", pe platoul Prefecturii.


Duminică, așa cum ne-au confirmat jandarmii aflați în misiune, numărul protestatarilor a fost cu mult mai mare față de zilele precedente, în pofida faptului că la malul mării începuse să plouă încă de după amiază.


Guvernul a abrogat OUG 13


Faptul că Ordonanța 13/2017 a fost abrogată nu i-a ținut pe constănțeni în case. Ba din contră, au protestat în număr și mai mare. Întrebați fiind de ce au mai ieșit în stradă și ce mai cer de la politicieni, constănțenii ne-au spus că nu mai au încredere în vorbele guvernanților cărora le-au cerut să plece de la conducerea țării.


Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de ieri, figurau abrogarea OUG 13/2017, dar și un memorandum cu tema "Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din ședințele Guvernului desfășurate la data de 18.05.2016 și la data de 31.01.2017", ce vizează stenograme ale Guvernelor Cioloș și Grindeanu. 


Ordonanța OUG 13 a fost abrogată, decizia intrând în vigoare odată cu publicarea în "Monitorul Oficial". În ceea ce-l privește pe ministrul Justiției, Florin Iordache, surse guvernamentale au declarat, pentru News.ro, că premierul Sorin Grindeanu i-a solicitat să-și facă o evaluare a activității și a ministerului pe care îl conduce de la preluarea mandatului. 


Miting de susținere a Guvernului Grindeanu 


În replică, ieri, s-a derulat un marș pașnic, la care au participat cei care susțin Guvernul Grindeanu, manifestația având loc în zona Palatului Cotroceni din București. Câteva sute de persoane s-au strâns în fața Palatului Cotroceni, scandând mesaje împotriva președintelui României, Klaus Iohannis. Oficial, Partidul Social Democrat nu își asumă organizarea marșului care ar urma să aibă loc, însă PSD s-ar pregăti pentru un miting autorizat joi, fără ca acest lucru să fi fost, până acum, anunțat oficial. 


"Partidul Social Democrat nu organizează astăzi niciun miting sau manifestație publică. Mesajele de mobilizare apărute pe rețelele de socializare nu sunt din partea PSD", a precizat Liviu Dragnea, citat de Digi24.


Comentează știrea

Kane
6 februarie 2017
asistati

mai duceti-va in spume de oras de asistati social.mai bine ati pune dracului mana si ati munci!in nici un oras din tara nu se dau atatea ajutoare pentru incalzire ca la voi.ziceti merci si carati-va la munca.

unul
6 februarie 2017
impresie

Sa te folosesti de proprii copii la proteste este la fel ca in romanul "Satra", scris de Zaharia Stancu ... personajele de acolo, isi foloseau copiii pe post de scut sau arma in rafuielile (bataile) cu adversarii.

jiji
6 februarie 2017
fraierica

Sa fiti luati la misto pana si de copii , e clar. Iar la rafuieli (batalii ) va duceti voi , ciuma rosie, ceilalti pe care-i considerati voi dusmanii vostri nu fac altceva decat sa nu fie de acord cu coruptia si hotia. Ca sa vezi minune o lume intreaga a fost impresionata de manifestanti care spre deosebire de cei pro psd au lasat in Piata Victoriei curat nu ca la Cotroceni unde nici 1% din cati au fost in Victoriei au facut mizerie mai multa. Deh, educatie nene, da' cui sa-i ceri? ☺☺☺☺

Răspuns la: impresie
Adăugat de : unul, 6 februarie 2017
Sa te folosesti de proprii copii la proteste este la fel ca in romanul "Satra", scris de Zaharia Stancu ... personajele de acolo, isi foloseau copiii...
protestatar
6 februarie 2017
pentru cei care stau la caldura

Am fost in fiecare seara si ma bucur ca nu au iesit asistatii sociali , pentru cine nu stie sunt cei din piata Grivitei , Chiliei si cartier Henry Coanda !!! (am servici si sunt ,,putoare " ca merg la proteste , sa aibe din ce trai asistatii )

Altul R
6 februarie 2017
pe strada

De diseara 1 saptamana la 17,00 pana la 21,30 ne intalnim in Piata Ovidiu sau faleza cazinou, cu pilote, mancare si apa; fiecare va striga la microfon ce vrea--scoala de bunavoie, admitere fara examen,locuri de munca dupa 8, 10 sau 12 clase si scoala profesionala cu bursa, etc /in alte orase intalnirea sa se faca in parcuri/ sa fim civilizati.

ion
6 februarie 2017
tineri

am vazut la miting tineri care stiau de ce protesteaza -toti-stiau ,am vazut tineri care iubesc munca -toti-iubesc munca ,cartea etc. sanchi vise taica .90 la suta din protestatari habar nu au de nimic ,spalati pe creier ca sa poata fi manipulati ,nu au iesit la vot cand a fost de votat ,in schimb au o placere deosebita pentru droguri,prostitutie,bautura etc.guvernul merita sa patimeasca ca a incurajat nemunca ,bilete la tren gratuite ,burse la studenti marite . eu cred ca facultatea este facultativa -nu obligatorie -are mama si tata bani inveti-nu pa.

R2
6 februarie 2017
in strada

Mamicile si cei care au copii pana la 10 ani pot veni zilnic 11.00--14.00 in Piata Ovidiu pentru a-si striga dorintele /va pup ! / in alte orase in parcuri sau sa nu deranjam.

Răspuns la: pe strada
Adăugat de : Altul R, 6 februarie 2017
De diseara 1 saptamana la 17,00 pana la 21,30 ne intalnim in Piata Ovidiu sau faleza cazinou, cu pilote, mancare si apa; fiecare va striga la...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6927 secunde