CONSTANȚA SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ! Mașini noi pentru deszăpezire

764
CONSTANȚA SE PREGĂTEȘTE DE IARNĂ! Mașini noi pentru deszăpezire - 51addf3fd9c71e71fc830369a75f653a-1535025009.jpg
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a achiziționat 103 autobasculante noi, cu configurație 6x4, dotate cu lamă pentru zăpadă și răspânditor de materiale antiderapante. 


Valoarea totală a contractului este de 9.800.000 euro și include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor doi ani. Cele 103 autobasculante Ford Trucks 3542D vor fi livrate către Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din orașele Constanța, Timișoara, Craiova, Brașov, Iasi, Cluj si București pentru a fi folosite inclusiv în acțiunile de deszăpezire.


Achiziția acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și de întreținere a drumurilor. 


Planul pus în aplicare prin Direcția Mecanizare presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1.000 de mașini si utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 850 de utilaje. 


Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6x4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecție directă și a unității de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe și implicit poluarea. 


Sitemul de frânare este unul performant, cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistență EBD+ABS+ASR+ATC și frană de staționare pe axele spate, ceea ce asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură și în toate condițiile de teren.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6408 secunde