Constanța, victima escrocilor!

366
Aveți grijă cui deschideți ușa și nu vă mai lăsați impresionați de poveștile lacrimogene ale unor necunoscuți! Acesta este sfatul polițiștilor pentru constănțeni și în special pentru persoanele vârstnice, care cad victime, tot mai des în ultima perioadă, unor escroci.
În ultimele patru luni, șapte bătrâni, cu vârste între 60 și 80 de ani, au depus plângere la Poliția Constanța după ce au fost jefuiți de niște necunoscuți care, inițial, le ceruseră ajutorul.
Scenariul la care recurg răufăcătorii este același: susțin că sunt din țară sau de peste hotare, că au o borsetă plină cu valută, dar sunt total nemulțumiți de cursul de la exchange sau acesta este închis și apelează la bunăvoința unor vârstnici pentru a fi ajutați cu niște bani. În schimb, lasă chipurile borseta cu o mică avere. De fapt, în borsetă sunt ziare, iar ei fug cu banii.
La fel a pățit, marți, și un bătrân de 76 de ani. Acesta a fost acostat, în zona Dacia, de doi bărbați și femeie ce s-au dat drept cetățeni străini și au susținut că au o rudă în străinătate. Au scos borseta valoroasă și au mers împreună cu bătrânul acasă la el. Bătrânul le-a dat 6.000 de lei, iar cei trei au lăsat borseta și au promis că vor reveni, cu banii, în trei ore. Abia după plecarea lor, septuagenarul a constatat că a fost păcălit, că în borsetă erau ziare tăiate și că din dormitor i-au mai dispărut încă 1.000 de lei.
Polițiștii constănțeni au demarat, și în acest caz, o investigație pentru prinderea suspecților și tragerea lor la răspundere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.311 secunde