Constănțean judecat pentru amenințarea unui judecător al Curții Constituționale

315
Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările în cauza având ca obiect plângerea for-mulată de Aspazia Cojocaru, judecător la Curtea Constitu-țională, pentru ultraj. Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a celui care a amenințat-o, Nicu Pîrlețeanu, deținut constănțean închis pentru omor. 


În rechizitoriul întocmit, la data de 10 iulie, inculpatul Nicu Pîrlețeanu i-a trimis judecătoarei o scrisoare prin care o amenința cu moarte. Mesajul a fost expe-diat într-un plic, pe adresa Curții Constituționale, amenințarea fiind făcută în legătură cu calitatea funcției deținute de partea vătămată.

Astfel, inculpatul aflat în stare de detenție în Penitenciarul Giur-giu a scris o scrisoare de amenințare sub forma unui înscris tip felicitare, care, pe coperta exterioară, avea realizată din-

tr-un decupaj celulozic de culoare neagră, o cruce, iar pentru lipirea acesteia a folosit o substanță adezivă, lipici, care a fost găsită cu ocazia percheziției de la locul de deținere. De asemenea, în celulă a mai fost găsită și o ciornă a scrisorii de amenințare, cu un conținut similar cu forma finală a acesteia.

Scrisoarea de amenințare a fost primită de judecătoare când se afla în biroul său din sediul Curții Constituționale, iar mesajul, spun procurorii, "a fost de natură să-i producă temeri justificate, întrucât a fost transmis într-o perioadă în care, în calitate de judecător, participa la solu-ționarea unor cauze cu puternic impact socio-politic, printre care și cea privind avizul de suspendare din funcție a președintelui României".

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sectorului 5 București.

Nicu Pîrlețeanu se află încarcerat în Penitenciarul Giurgiu, unde ispășește o pedeapsă de 19 ani, pentru omor calificat. El a fost arestat în ianuarie 2008, la trei zile după ce și-a omorât tatăl. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Alertă cu bombă chimică la CNN!
Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Mircea Diaconu, la judecata CCR
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Actual : Amenințare toxică pentru Delta Dunării
Miercuri, 22 August 2012
Stire din Politică-Administrație : Băsescu revine la Palatul Cotroceni
Pagina a fost generata in 0.4884 secunde