Constănțeancă păcălită de falși avocați din Călărași

234
Constănțeancă păcălită  de falși avocați din Călărași - metodaaccidentul-1383931750.jpg

Articole de la același autor

Metoda "Accidentul", folosită atât de des în ultima perioadă de pușcăriași pentru a escroca per-soane, a mai făcut o victimă în județul Constanța. Joi dimineață, o localnică din comuna Ostrov, în vârstă de 42 de ani, a sunat la Poliție pentru a cere ajutorul, spunând că tocmai a trimis mii de lei cuiva care a pretins că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier.

Femeia a povestit că, în aceeași zi, la ora 10,25, a fost sunată de un bărbat, care s-a dat drept avocat și a susținut că îl reprezintă pe fiul ei, de 21 de ani, care ar fi provocat un accident rutier în Călărași. Iar pentru a plăti despăgubiri victimei, femeia trebuia să trimită 4.500 lei la un oficiul poștal din județul vecin.

Speriată, femeia a mers la cel mai apropiat oficiu poștal și a depus banii solicitați, pe numele unei femei de 45 de ani. Pretextul falsului avocat a fost că fiul victimei nu poate ridica banii, întrucât este reținut. Întoarsă acasă, victima a avut un șoc când l-a văzut pe fiul ei, care, bineînțeles, nu fusese implicat în niciun incident.

"Convingându-se că a fost înșelată, femeia s-a întors la oficiul poștal și a cerut blocarea banilor depuși, pentru a nu mai putea fi ridicați. Totodată, au fost sesizați și polițiștii Secției 8 Rurală Băneasa, care au solicitat Poliției Călărași declanșarea procedurilor specifice unor astfel de cazuri", a declarat Bogdan Păduraru, purtător de cuvânt al Poliției Constanța.

Polițiștii din Călărași au supravegheat oficiul poștal indicat și au săltat-o pe femeia care se prezentase pentru a ridica banii victimei, aceasta fiind predată colegilor din Constanța, pentru continuarea cercetărilor. Aceasta a fost reținută, fiind acuzată de complicitate la tentativă de înșelăciune.

"Pentru a nu mai ajunge victime ale acestui mod de operare, recomandăm, încă o dată, constănțenilor, să nu trimită bani unor necunoscuți și să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112, ori de câte ori au suspiciuni cu privire la faptul că ar putea fi victima unei infracțiuni de înșelăciune", a atras atenția polițistul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5053 secunde