Constănțeancă urmărită internațional în Italia, pentru afaceri ilegale

252
Constănțeancă urmărită internațional în Italia, pentru afaceri ilegale - constanteancaurmaritainternation-1415902967.jpg

Articole de la același autor

O constănțeancă de 36 de ani a fost arestată preventiv de magistrații Curții de Apel Constanța, în baza unui mandat european de arestare emis de Tribunalul din Bologna, Italia. Mihaela Cioaca, din municipiul Constanța, este acuzată de comiterea infracțiunii de "participare la un grup criminal organizat", potrivit Codului Penal italian.

Potrivit oamenilor legii, din decembrie 2012 și până în prezent, în asociere cu mai multe persoane, constănțeanca ar fi comis infracțiuni de fraudă, spălare de bani, evaziune fiscală și bancrută frauduloasă pe teritoriul mai multe state europene.

Evaziunea fiscală a fost comisă, potrivit anchetatorilor, în materie de accize, "circulație frauduloasă în spațiul european de produse alcoolice, vânzări fictive de marfă expediată, în afara antrepozitelor fiscale și sustrageri de la plata impozitelor". Constănțeanca "a îndeplinit rolul de persoană de contact a organizației, de intermediere în sistemul de gestionare de expedieri fictive, cu privire la antrepozitele fiscale administrate de numita Veronica Peruzzi, reprezentant legal al SC Fast & Go Express Transport, cu sediul la Poggibonsi, localitatea Fosei, efectuând de asemenea plățile către aceasta. Activitatea infracțională s-a desfășurat atât pe teritoriul Italiei, respectiv la sediile antrepozitelor fiscale ale societăților comerciale cercetate, precum și în afara teritoriului Italiei, respectiv în Belgia, Olanda, Germania și Franța", se menționează în decizia magistraților Curții de Apel Constanța.

Suspecta a consimțit să fie extrădată, în vederea cercetării penale, astfel că magistrații au dispus arestarea ei preventivă. Femeia a fost depusă în Arestul Poliției Constanța, urmând ca în termenul legal să fie predată autorităților italiene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5916 secunde