Record absolut

CONSTĂNȚEANUL care a băgat Justiția în sperieți

2457
7

Instanțele de la Constanța, se știe deja, sunt supra-aglomerate. Miile de dosare care se întregistrează de la an la an sufocă, la propriu, arhivele, completele și sălile de judecată.

Activitatea este însă îngreunată și de persoane care au devenit "justițiabili permanenți", cum îi denumesc judecătorii, și care, pornind de la litigii ce privesc, de exemplu, stabilirea pensiei legale, au ajuns în situația de a formula alte și alte cereri derivate din obiectul acestei acțiuni, dând naștere astfel la o multitudine de dosare care există pe rol și care derivă din același obiect al pricinii.

Cel mai "grav" caz de acest gen de la Constanța este cel al lui Ion Bădescu, de 73 de ani în prezent, care, din 1994 și până acum este nelipsit ședințelor de judecată. Potrivit judecătorilor, în decursul a aproape 20 de ani de "activitate", el a generat pe rolul instanțelor de judecată constănțene peste 2.000 de dosare!!! În prezent, doar pe rolul Curții de Apel Constanța se află 132 de dosare ale acestuia, alte câteva zeci la Tribunal, iar altele au fost soluționate sau sunt pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Totul a început în 1994, când Ion Bădescu a dat în judecată Casa de Pensii pe motiv că i-a stabilit greșit pensia. Apoi a continuat cu CFR-ul, unde lucrase, și i-a chemat pe reprezentanții acesteia în fața magistraților pe motiv că nu i-a fost predată cartea de muncă. Acesta a fost doar începutul… Nemulțumit de sentințe, el a atacat absolut orice decizie, suspenda dosarele, pentru ca, peste un an, să le repună pe rol, ataca încheierile de suspendare, după care făcea contestații în anulare. Și multe alte solicitări fără sens… Toate sunt cereri făcute către instanțe fără nicio noimă juridică și care-și produceau efecte doar în rândul judecătorilor, îngroșând numărul și așa tot mai mare de dosare.
Mai mult, cererile ori plângerile sale erau, de cele mai multe dăți, imposibil de citit, scrisul său fiind ilizibil, ne spun judecătorii. Pentru a-i debusola și mai tare, la dosar erau depuse articole de ziare, pe care erau îngroșate sau încercuite anumite cuvinte, vrând să scoată în evidență astfel un anumit aspect care nu avea nicio legătură cu ceea ce solicita el de la instanță.
Mai nou, în ultimii ani, intrând în "război total" cu sistemul judiciar de la Constanța, Bădescu a făcut plângeri penale tuturor grefierilor, judecătorilor și procurorilor care au făcut parte din completele de judecată pe la care au trecut dosarele sale. Ei au fost acuzați de abuz în serviciu, fals, uz de fals, ori alte infracțiuni deosebit de grave, în cazul cărora nimeni nu a reușit să găsească vreun indiciu de vinovăție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, procuror Raluca Ceaușu, până în prezent, au existat șase plângeri depuse de Ion Bădescu împotriva mai multor judecători, grefieri ori procurori. Toate au fost soluționate cu neînceperea urmăririi penale. Din nefericire, nu există nicio modalitate de a-l opri pe Ion Bădescu din dorința sa de a-și găsi dreptatea pe care consideră că o merită.
"Este dreptul lui la petiție. Noi suntem obligați să soluționăm și să aplicăm legea indiferent de situație", ne-a declarat judecător Georgiana Pulbere, șef secția a II-a civilă contencios administrativ și fiscal - Curtea de Apel Constanța.
Abia în ultima bucată de vreme, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au început să-l amendeze pentru introducerea cu rea credință a unor acțiuni tendențioase, nejustificate din punct de vedere legal (art. 108 ind. 1, alin. 2 Cpc). Amenzile cuprinse între 50 și 700 de lei nu par să-l impresioneze însă absolut deloc…

Comentează știrea

am
22 mai 2012
Pensia ii omoara pe pensionari

Nu e un caz singular. Un batran iesit la pensie de 5-10 ani vede ca i-a calculat gresit pensia. o data, de doua ori , de 100 de ori...el tot da casa de pensii in judecata si tot mai vine o rectificare a pensiei cu 1 leu tot gresita. Statul isi bate joc de pensionari si pe urma mai apare si un terchea berchea care rade ca are 2000 de dosare la judecatorie. Ia sa cauti mai bine sa vezi cati pensionari sunt in cazul asta in COnstanta. NUmai 2 stiu eu . Statul vrea sa omoare pensionarii cu pensiile astea. Isi fac draci ca nu li se face dreptate si mor. Si a scapat statul de inca o pensie de dat.

Fonduri UE
22 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

neva
22 mai 2012
comentariu

Acolo unde justitia nu este justitie, se intampla astfel de lucruri! Superficialitatea sau dezinteresul cu care instantele judeca sau resping cererile cetatenilor sunt notorii! Nu este posibil ca in instanta sa mearga 5 cetateni cu aceeasi cauza si sa castige unul singur ceilalti fiind respinsi!

europeanu
22 mai 2012
Pana cand nu scapam de justitia corrupta,nu se rezolva nimic

durerea mare la Constanta (si nu numai) este justitia super corrupta.Numai intr-un mediu acid ca acesta se pot lafai hoti ca mazare sau porcul spondilozat.Iar de pensionari isi bat joc toti.Mai ales derbedeii din primarie si consiliu judetean cu pomenile lor de doi lei.Pacat de oamenii din care comunismul a facut o masa care asteapta sa i se dea....

ionel
22 mai 2012
Oportunitate unica

Daca ai ramas fara loc de munca si nu gasesti o iesire din criza am o solutie pentru tine.Daca ai calculator si conexiune la internet atunci pregateste sa castigi bani in fiecare zi ,chiar din prima zi .Pentru mai multe detalii contacteaza prin email:[email protected]

admirator
22 mai 2012
cred ca e o treaba simpla

Ori batrinul are dreptate si cei care au gresit fata de el trebuie pedepsiti (chiar daca sunt multi), ori el este bolnav si trebuie tratat. Problema e ca cineva trebuie sa reia dosarele initiale si sa faca ordine. Fara spaga... A face multe plingeri (nerezolvate) nu este proba de boala ci de proasta functioanre a justitiei! Nu va mai laudati sau plingeti! Dar de ce n-ati stat de vorba si cu el? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cici
6 iunie 2012
mda

il cunosc pe Badescu. omul este ok. sistemul si romanii de care te lovesti la tot pasul sunt de rahat si neseriosi. omul s-a saturat in o viata de om de neseriosi si se lupta. scris ilizibil ? de cate ori farmacistele nu ne-au trimis din nou la medic ca la atata scoala nu e in stare sa scrie citet reteta. sau cati din voi nu s-au tratat cu medicatie gresita deoarece farmacista a tradus gresit mazgalelile dr. ?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Martie 2012
Stire din Fun : Cel mai tare martor din proces
Pagina a fost generata in 0.3176 secunde