Constănțeni, atenție! Infractori sunt peste tot, nu le cădeți în plasă

329

Articole de la același autor

Minori transformați în victime ale traficanților de carne vie, bătrâni lăsați și fără ultimul leu de escroci care acționează prin celebra metodă a accidentului, locuințe și mașini sparte pe bandă rulantă, șarlatani care își racolează "prada" online. Constanța este și ea plină de tot soiul de indivizi ale căror intenții nu sunt nici pe departe bune. De aceea, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, cei ai Secției 1 Constanța, cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, dar și jandarmii s-au mobilizat și i-au învățat pe oameni cum să acționeze și cel mai important cum să își dea seama atunci când dau nas în nas cu răufăcătorii. 


Concret, oamenii legii au făcut front comun și au derulat activități de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor privind siguranța în mediul on-line, mai ales că la nivelul Poliției Române, octombrie este "Luna Cybersecurity".


Mai mult, pe raza Secției 1 din municipiul Constanța, temele abordate de polițiști au vizat pregătirea persoanelor de vârsta a III-a astfel încât să prevină înșelăciunile prin metoda "accidentul", prevenirea tâlhăriilor, a furturilor din locuințe și din auto, mai ales că și neglijența cetățenilor este una din cauze. 


În ceea ce privește siguranța copiilor și tinerilor în mediul on-line polițiștii și jandarmii i-au avut în vedere pe liceeni, căci siguranța pe rețelele de socializare este un subiect fragil, mai ales în cazul lor. 


De asemenea, constănțenii au mai fost informați și vizazi de prevenirea pornografiei infantile, respectarea drepturilor de autor sau cunoașterea regulilor privind comerțul electronic.


Mii de sfaturi și materiale informativ-preventive au fost oferite în aceste scopuri, pentru că, din păcate, încă există foarte mulți oameni care îi cred pe cuvânt pe cei care încearcă să îi înșele, promițându-le tot felul de lucruri, joburi sau ajutor


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2106 secunde