Constănțeni, aveți grijă cum vă "înarmați" de sărbători!

780
Constănțeni, aveți grijă cum vă

Chiar și cu două săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă, în cartierele din Constanța s-au făcut auzite pocnitorile și artificiile, semn că cei mici și, deopotrivă și cei mari, au început să-și facă "încălzirea", testându-și rezervele de "armament".

Prin urmare, lucrătorii Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Pirotehnice (AESP), împreună cu alte structuri implicate în executarea unor controale ce au drept scop depistarea persoanelor care dețin, depozitează, transportă ori folosesc articole pirotehnice în mod ilegal, au efectuat deja 12 controale, fiind constatate două infracțiuni, spun polițiștii. Au fost ridicate în vederea confiscării 3.144 de obiecte pirotehnice din categoria celor desti-nate a fi utilizate de pirotehnicieni, două persoane fiind cercetate pentru nerespectarea legii.
Polițiștii avertizează atât persoanele fizice, cât și pe cele juridice cu privire la achiziționarea, deținerea, depozitarea, transportarea și folosirea articolelor pirotehnice în condițiile legii. Potrivit Legii 126/1995, numai persoanele juridice autorizate au dreptul să dețină și să comercializeze articole pirotehnice.
Persoanele fizice nu au voie să dețină ori să comercializeze articole pirotehnice, cu excepția celor de distracție, foarte mici, cu masă maximă de amestec pirotehnic de 3 grame.
Trebuie să știți că este interzisă folosirea acestora între orele 24 - 6, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării locale; la o distanță mai mică de 50 metri de construcții, de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 metri față de cele cu peste 4 niveluri; la o distanță mai mică de 500 de metri de instalații electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalații de gaze; la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulației rutiere și în spații deschise cu aglomerări de persoane; la o distanță mai mică de 500 metri de păduri.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Vindeau ilegal artificii și petarde
Pagina a fost generata in 0.9936 secunde