Constănțenii, avertizați de pompieri cu privire la furtunile de vară

300
Constănțenii, avertizați de pompieri cu privire la furtunile de vară - constantenii1-1499100911.jpg
Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben, în intervalul 3 iulie, ora 10.00 - 4 iulie, ora 10.00, pentru județul Constanța și se va manifesta prin ploi abundente (25-50 l/mp), descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de instabilitatea atmosferică, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța le recomandă cetățenilor câteva măsuri preventive.

Astfel, constănțenii sunt rugați să întrerupă orice activități în aer liber și să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor. De asemenea, este bine să evitați parcarea autoturismelor sub copaci ori ramuri uscate care, pe timpul unei furtuni, se pot rupe.

Pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de inundații, pompierii reamintesc autorităților că trebuie să întrețină corespunzător șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale, să îndepărteze materialul lemnos și deșeurile din albia cursurilor de apă, respectiv din secțiunile de scurgere a podurilor și podețelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4362 secunde