Constănțenii s-au jucat cu focul. Mii de artificii periculoase, confiscate de polițiști

149
Constănțenii s-au jucat cu focul. Mii de artificii periculoase, confiscate de polițiști - artificii-1546606231.jpg

Articole de la același autor

Peste 7.700 de bucăți de articole pirotehnice au fost ridicate de polițiștii constănțeni în urma controalelor efectuate pe raza județului Constanța.
 
​La sfârșitul anului trecut, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase, în baza Planului de acțiune "Foc de artificii 2018" au acționat pe raza județului Constanța, în vederea prevenirii și combaterii utilizării și comercializării de articole pirotehnice cu încălcarea prevederilor legale în materie.
​Cu această ocazie, polițiștii au efectuat controale și verificări în diverse locații din municipiul Constanța, Eforie Nord, Medgidia, Cernavodă, Scărișoreanu.
În urma constatărilor, lucrătorii din cadrul S.A.E.S.P. au întocmit 10 dosare penale, în care se efectuează cercetări față de 12 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", faptă prevăzută de art. 37 lit. a din Legea 126/1995, republicată.
Cu ocazia acțiunilor, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 120 de kilograme, însumând peste 7.700 de bucăți de articole pirotehnice.
Datorită acțiunilor preventive desfășurate de polițiștii constănțeni, pe raza județului nu s-a înregistrat niciun eveniment negativ în care să fie implicate materiale pirotehnice. Reamintim faptul că orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.381 secunde